Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

El Govern rebaixarà els tipus d'IRPF a rendes més baixes i augmentarà les deduccionsNo es tractarà d'una rebaixa general de l'Impost sobre la Renda


El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va explicar ahir que la rebaixa de l'IRPF per al 2018 pactada amb Ciutadans encara s'està dissenyant i podria consistir en una baixada de tipus sol per a les rendes més baixes, que s'acompanyaria d'un augment de "determinades" deduccions de la quota.

Durant un esmorzar informatiu organitzat per l'Associació per al Progrés de la Direcció i Deloitte, el ministre va assenyalar que no es tractarà d'una reducció general de l'IRPF, que el Govern es reserva para quan Espanya surti del procediment de dèficit excessiu, la qual cosa ocorrerà al llarg de 2018. En una reunió posterior amb la premsa Montoro va insistir que encara s'estan negociant les diferents opcions, entre les quals també es considera la possibilitat de pujar el mínim no subjecte a retenció d'IRPF, que és de 12.000 euros, a més d'elevar les deduccions relacionades amb la discapacitat i la maternitat.

Per aquest motiu, Montoro es va referir a la rebaixa de l'any que ve com a "una primera fase" de la reducció general de l'IRPF, amb la idea de "seguir apostant per una retallada progressiva i caut de la fiscalitat que estimuli el creixement econòmic i augmenti la solidaritat, i s'apliqui als grups socials que més necessiten sentir els efectes de la recuperació econòmica".

El ministre va dir que la rebaixa respon al desenvolupament de l'acord d'investidura subscrit amb Ciutadans, "grup absolutament clau per aprovar els pressupostos i altres iniciatives".

Encara que Ciutadans va xifrar en retallada en 2.000 milions d'euros, Montoro va assegurar que encara s'està dissenyant i que, en qualsevol cas, és compatible amb la senda de reducció del dèficit públic. "Els nostres interlocutors polítics es cuiden de no demanar-nos gens que vagi en contra de la consolidació fiscal", va afegir. El Govern va modificar, l'endemà passat de presentar-los, els objectius de dèficit de 2018 i 2019 per pujar una desena el de les comunitats autònomes, al mateix temps que ha tancat amb Ciutadans un principi d'acord per baixar l'IRPF l'any que ve.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: