Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

Els experts asseguren que es pot augmentar l'eficiència energètica de la llar amb una inversió mitjana de 60 eurosEls experts asseguren que es pot augmentar l'eficiència energètica de la llar amb una inversió mitjana de 60 euros


L'Enric Sala és el president de l'escala de veïns d'un bloc de pisos del carrer Bisbe Font Andreu de Vic. Aquest divendres al matí, ell i diversos veïns han assistit a una de les sessions pràctiques que s'està impartint des de l'àrea d'Habitatge de l'Ajuntament de Vic per donar eines als ciutadans i ajudar-los a reduir els consums energètics i ser més eficients.

Durant la sessió, un dels tècnics experts ha mostrat als veïns quines són les millors opcions per canviar les bombetes antigues per leds, ha col·locat un aparell a l'endoll per apagar la caldera quan l'usuari no és a casa, o també ha instal·lat uns materials a les portes que eviten que hi hagi corrent d'aire i donen aïllament a la llar. Per la seva banda, la tècnica del programa, Gemma Sànchez, ha apuntat que amb una inversió mitjana que pot rondar els 60 euros, l'usuari ja pot augmentar l'eficiència energètica de la seva llar i notar-ho a la factura. També existeixen altres mesures, com els canvis de companyia i els ajustos en les tarifes. Segons ha explicat Enric Sala, en el seu cas, ha reduït la factura elèctrica a la meitat.

Aquest divendres s'ha dut a terme una sessió al bloc de protecció oficial ubicat al carrer del Bisbe Font Andreu, al barri del Sucre, amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica de les llars i combatre la pobresa energètica. La tècnica d'aquest programa que ha engegat l'Ajuntament de Vic de manera transversal des de diferents àrees de la ciutat, Gemma Sànchez, ha explicat que les intervencions als habitatges es realitzen amb el format d''aprenentatge-servei', una metodologia que permet formar i capacitar les persones de les comunitats participants en la instal·lació de material d'eficiència energètica de baix cost als habitatges.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: