Lleida
16 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

19 juny 2018

GLOBALleida destinarà més de 181.500€ en projectes estratègics de l’oli i el viAmb un 80% provinents del SOC, Servei Català d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya


Avui ha tingut lloc la reunió del Comitè Executiu i Consell General, en la que s’ha presentat el balanç de les actuacions que s’han portat a terme en el decurs del 2016 i el seguiment dels projectes proposats pel 2017 en els que se està treballant.

L’oferta permanent de serveis en diferents activitats i programes dins les àrees d’Emprenedoria i empresa, dinamització de la Xarxa Cei, Projectes estratègics i territorials, Finançament, Formació i Talent i ocupació ha permès que durant el 2016 el consorci GLOBALleida hagi donat servei a 5.602 persones i 306 empreses, unes xifres que demostren que el model de gestió utilitzat per a la dinamització de l’economia lleidatana funciona.

GLOBALleida centra la seva activitat en impulsar la creació i la competitivitat de les empreses i en el foment de l’ocupació, a través de accions i programes en quatre àmbits: Emprenedoria i empresa, Dinamització de la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores, Projectes estratègics i territorials, Finançament, Formació i Talent i ocupació.

Del balanç de 2016, podem destacar l’activitat dedicada a la creació i la competitivitat de les empreses, a través d’accions i programes amb els que s’han fet 710 assessoraments amb un resultat de 80 empreses creades al territori, 37 d’aquestes s’han instal·lat als centres empresarials de la xarxa cei i ha suposat la creació de 190 llocs de treball. També s’ha treballat en programes específics de creixement empresarial amb els que s’ha donat suport a 50 Pimes, Autònoms i StartUps.

A través de la Plataforma virtual d’Ocupació s’han gestionat 930 ofertes de treball, 2.174 persones han participat en les 200 activitats formatives del catàleg EmForma, en el programa E2, Escola d’Emprenedors han participat 20 centres educatius i 1486 alumnes i professors i en les activitats de divulgació i experiències empresarials hem comptat amb 800 assistents a jornades i actes.

Projectes i dades a destacar pel 2017

Alguns dels nous projectes pel 2017 serà treballar en els sectors estratègics de l’oli i el vi o el programa de Reempresa entre d’altres.

Seguirem treballant els programes de creació, creixement i consolidació empresarial amb l’objectiu de proporcionar les eines necessàries per tal de dur a terme una reflexió estratègica i identificar els factors claus d’èxit de la empresa, els seus reptes o establir un pla d’acció personalitzat per tal de ajudar a garantir la competitivitat de les empreses del nostre territori.

GLOBALleida impulsarà la promoció empresarial dels sectors estratègics de l’oli i del vi al territori

En el sector de l’oli, estem treballant en la gestió i impuls de la xarxa de cooperació del Clúster de l’oli d’oliva, en l’elaboració i llançament d’una marca d’oli entre diverses empreses oleícoles de la província de Lleida i en l’assistència tècnica per a la millora de les capacitats de producció, de màrqueting i de comercialització de les empreses oleícoles de Lleida

Pel que fa al sector del vi, s’està treballant en la iniciativa de reforç de la competitivitat del sector vitivinícola a la província de Lleida. Un estudi de la situació actual per tal de definir accions de futur que contribueixin a la millora d’aquest secto

Nou programa Reempresa, un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. GLOBALleida com a punt oficial de Reempresa a Lleida ha començat a desenvolupar el treball en xarxa amb els diferents Consells Comarcals de la província, el que suposarà 12 nous punts d’atenció a la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

El programa que ja s’ha presentat a la ciutat de Lleida, al Consell Comarcal del Solsonès, de les Garrigues i l’Urgell i que està previst presentar a reu del territori ha tingut molt bona acollida. Reempresa ja compta amb més de 215 empreses inscrites i més de 270 persones reemprenedores interessades a la província de Lleida.

Donarem continuïtat a la Jornada Endavant, edició que aquest any va reunir a més de 400 assistents interessats en les empreses convidades, PortAventura, Wallapop i Talent Marketing Tour, I la Trobada CONNECTA que en la seva primera edició va reunir a seixanta empreses de Lleida.

Resultats de l’àrea de Formació del 1er, Trimestre 2017

En les activitats formatives incloses en el catàleg EmForma s’han sol·licitat 39 accions i han participat 668 assistents, també ha hagut un augment molt significatiu en les inscripcions del programa E2, Escola d’Emprenedors pel foment de l’esperit emprenedor amb 15 Centres participants, 32 activitats sol·licitades en les que han participat 893 alumnes i 54 professors , fet que indica el bon ritme i acollida del programa entre els Centres Educatius.

En l’àrea de Talent i ocupació pel que fa a la millora professional s’han impartit 9 activitats formatives en les que han participat 213 persones.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: