Lleida
1 - 14° C (sol)
97% 26 km/h

18 febrer 2018

La nova Renda Garantida beneficiarà unes 60.000 famílies catalanes el 2020L'acord estableix que les persones que perceben pensions inferiors a la RGC de dependència, beques de menjador i transport escolar, o ajudes per estudiar rebran el complement fins als 564€, igual que les famílies monoparentals amb sou inferior a la RGC.


Unes 60.000 persones podrien beneficiar-se de la nova Renda Garantida de Ciutadania (RGC), de 564 euros mensuals, que el Govern i la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) han acordat avui, i que es preveu implementar al setembre.

L'acord, rubricat aquest matí per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i els representants de la comissió promotora, es portarà al Parlament en les pròximes setmanes, on podria ser aprovat abans de dos mesos si els grups polítics ho faciliten.

La renda, que suposarà una despesa d'entre 500 i 600 milions d'euros anuals, s'aplicarà en un període transitori de 3 anys, fins a arribar als 664 euros el 2020, el 100% de l'Índex de Suficiència de Catalunya (IRSC).

Bassa ha celebrat "el nou dret" que suposa la RGC, "un dret que ve de la lluita de molta gent al carrer" i que s'ha aconseguit gràcies a "un acord de país" amb "responsabilitat i coherència".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: