Lleida
14 - 25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 maig 2018

Les pimes lideren l'ocupació de qualitat amb el 69% dels contractes indefinitsNomés una de cada quatre microempreses tenen accés a Internet a través de xarxes de fibra òptica per contra de les grans companyies que són tres de cada quatre


Les microempreses i les pimes de menys de 50 treballadors lideren la contractació de qualitat a Catalunya concentrant el 69,2% dels contractes indefinits que es van subscriure en el 2016, segons la primera edició de 'L'informe de la situació econòmica i laboral de la pime catalana'' de Fepime.

Maria Helena de Felipe, presidenta de Fepime, ha subratllat que amb aquestes dades es constata que les pimes i les microempreses són les que generen ''més ocupació i de més qualitat''. En l'estudi també s'ha analitzat la 'bretxa digital' que separa a les petites empreses i de les grans companyies. L'estudi indica que aquesta 'bretxa digital' existeix per la qualitat de la connexió a Internet on s'observa que només una de cada quatre microempreses tenen connexió per fibra òptica mentre que entre les grans companyies aquesta connexió es dona en tres de cada quatre.

L'apartat sobre la 'bretxa digital' de l'informe de Fepime indica que bretxa entre les empreses de més de 10 treballadors en plantilla no n'hi ha perquè pràcticament la totalitat de les empreses a l'estat espanyol disposen d'ordinadors i tenen algun tipus de connexió a Internet, amb l'excepció d'un 25% de les microempreses que no tenen ordinador i un 29% que no tenen connexió a Internet, segons dades recollides per l'Institut d'Estadística espanyol.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: