Lleida
-3 - 10° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 desembre 2017

Més de la meitat dels titulats d’FP tenen contractes temporals i el 47% treballa a l’acabar els estudisL’enquesta d’inserció laboral de la Cambra i Ensenyament també revela que l’11% compagina la feina amb les classes


La situació d’ocupació de més de la meitat de les persones graduades en ensenyaments professionals (FP) a Lleida és temporal i al voltant del 30% passen a ser indefinits, tal com revela la desena edició de l’enquesta d’inserció laboral dels ensenyaments professionals 2016, impulsada pel Departament d’Ensenyament i el Consell General de Cambres de Catalunya.

Entre les situacions temporals amb prou feines hi ha diferències entre els graus mitjans i els superiors encara que quan es tracta d’una situació laboral indefinida, el 34,6% procedeix del grau superior vers el 27,86% del mitjà. El nivell d’estudis també determina els ingressos nets dels ocupats a temps complet. I encara que existeixi una mitjana entre 900 i 1.200 euros, els de grau superior “guanyen més per la seva edat i formació”, com va apuntar ahir el director de serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, durant la presentació de l’informe.

Informació: Mar Morales

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats