Lleida
19 - 36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

21 agost 2018

Relacions empresarials més fluides a alta velocitatEntrevistes a empresaris i directius de Lleida que empren l’alta velocitat evidencien que és el transport idoni per a la seva feina


Tothom intueix que els avantatges que ha suposat l’AVE per fer els viatges són inqüestionables. Avui, però, hem buscat tres persones vinculades amb el món empresarial de Lleida que, de manera periòdica, empren l’AVE per a les seves tasques empresarials. Ells ens expliquen, de primera mà, les seves experiències.

Marc Cerón, empresari, dirigeix Ilerda Serveis: “És un privilegi poder anar de Lleida fins a Madrid en només dues hores”

El Marc Cerón utilitza l’AVE una vegada al mes de mitjana, i acostuma a ser per anar a Madrid i, al cap d’un o dos dies, tornar a agafar el tren per anar a Lleida.

Per a Cerón, un dels avantatges és que “el tren l’agafes al centre de Lleida i arribes al centre de Madrid (estació d’Atocha). Això és un privilegi i, més encara, quan aquest trajecte es pot fer en dues hores. I durant el viatge tens temps per treballar i per posar-te al dia. Pots llegir la premsa, però també és un lloc idoni per practicar el networking perquè hi puja molta gent de Lleida, i sempre tens relació amb empresaris, polítics, persones conegudes i al mateix vagó pots petar la xerrada”.

El Marc recorda que abans de l’AVE Lleida-Madrid “anava a la capital en el Talgo nocturn, que s’aturava a Lleida cap a les dues de la matinada per arribar a Atocha cap a les vuit. O alguna altra vegada havia anat a Barcelona per agafar el pont aeri i, si algun cop anava amb alguna persona més, preníem el cotxe, però quatre hores, com a mínim, no ens les treia ningú”.

Com a empresari que viu en una ciutat intermitja com és Lleida, “la millor alternativa per anar a Madrid és l’AVE. Els preus els considero correctes i com a usuari freqüent també tinc una sèrie de descomptes, dels quals gaudeixo.El que crec que sí que s’hauria de millorar és la cobertura d’internet, que en alguns trams del trajecte és força millorable”.

Sílvia Vigatà, Corporació Empresarial Asysum: “L’AVE significa comodidat, rapidesa i poder aprofitar el temps per treballar”

La Sílvia empra l’AVE un parell de cops al mes, un per anar a Madrid i l’altra per anar a Sevilla.

Per a Vigatà, els avantatges de l’AVE són clars: “comoditat, rapidesa, pots anar treballant mentre viatges i així aprofites el temps; l’únic que li falta és una mica de cobertura al trajecte, però també, en aquest cas, pots anar fent algunes altres coses per a les quals no necessitis telèfon ni internet”.

La Sílvia explica que “ara sempre vaig amb AVE, a Sevilla, des de 1992, quan va entrar en marxa. Alguna vegada, però, estant a Barcelona, hi havia anat en avió, però això era abans de l’alta velocitat. Ara, aquesta opció és impensable”. També remarca que “si els viatges es plantegen amb temps, pots tenir opció d’aprofitar descomptes o ofertes interessants”.

Enric Lamolla, Grup Mibec, concessionari de cotxes: “Ara, amb l’AVE, puc marxar a 1a hora del matí a Madrid i ser a Lleida per dinar”

L’Enric Lamolla agafa l’AVE un o dos cops al mes per anar, gairebé sempre, a Madrid, i gairebé sempre per feina, “tot i que un cop l’any vaig a Màlaga i és fantàstic perquè des de Lleida es triga 4,5 hores”.

Sobre el viatge Lleida-Madrid, l’Enric destaca “la comoditat pequè l’estació de Lleida és cèntrica i perquè als trens s’hi està molt bé. Però també vull destacar les modalitats de bitllet, perquè són molt interessants. De vegades, agafo la Turista Plus, i m’agrada molt perquè abans jo anava a Madrid en cotxe –perquè ens dediquem a l’automoció– i ens havíem d’aixecar a les 4 del matí. El viatge era molt cansat, i la tornada, encara més. Ara, amb l’AVE, puc marxar al matí a primera hora i, fins i tot, tornar a l’hora de dinar”.

Una altra circumstància que destaca l’Enric d’anar amb l’AVE “és que tinc la possibilitat de fer feina. Agafo l’ordinador i treballo tot el que viatge, cosa que no podria fer si em desplacés amb el cotxe. I això és el més important per a mi: el no haver de perdre temps viatjant”.

L’Enric explica que a l’AVE també practica el networking “perquè, de vegades, fent el viatge de Lleida a Madrid, ens trobem amics que no ens veiem durant tot l’any”. Finalment, reconeix, però, que estaria bé que els preus fossin millorables, un pèl més ajustats i que es poguessin fer descomptes quan es tracti de grups, encara que aquests grups siguin petits.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: