Lleida
15 - 30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 maig 2018

Cervera s’afegeix al Cicle Gaudí, circuit estable de cinema catalàUn comitè format per distribuïdors i exhibidors selecciona els títols de la producció catalana de l’any que voltaran per les diferents localitats adherides al cicle.


La Paeria de Cervera s’ha adherit a la iniciativa que impulsa l’Acadèmia de Cinema Català per oferir la projecció de pel·lícules de producció catalana en localitats que no disposen d’una programació estable de cinema.

El projecte del Cicle Gaudí suposa la programació d’una sessió única mensual d’una pel·lícula catalana a la sala d’actes Francesc Buireu.

Les pel·lícules que es podran veure són Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color (dissabte 22 d’abril), A Monster Calls (divendres 19 de maig) i Incerta Glòria (divendres 16 de juny).

Les projeccions són a les 22 hores.

Preus: entrada general: 4,5 euros | Carnet Jove: 3 euros.

Programació primavera de 2017

Un comitè format per distribuïdors i exhibidors selecciona els títols de la producció catalana de l’any que voltaran per les diferents localitats adherides al Cicle Gaudí. Són pel·lícules de qualitat, d’estrena molt recent i d’ampli abast de públic.

Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color és un documental de Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica l’esdeveniment des de la distància històrica i com mai s’havia fet fins ara: en color. Una experiència audiovisual pionera al nostre país que ha permès la digitalització i acolorit dels arxius per obtenir un material únic i aportar una nova visió? a una de les èpoques més obscures de la història contemporània d’Espanya.

Amb l’adaptació a la pantalla de l’aclamada novel•la de Patrick Ness, A Monster Calls, Juan Antonio Bayona va conquerir 8 premis Gaudí. La superproducció internacional ha comptat amb Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones i Liam Neeson al repartiment i es podrà veure al Cicle Gaudí al mes de maig. Conor O’Malley (Lewis MacDougall) és un noi de 13 anys que, a causa de l’assetjament escolar que viu a l’escola, a més de la greu malaltia que pateix la seva mare, ha desenvolupat un món de fantasia al voltant de fades, follets i altres criatures meravelloses, que li permet escapar de la seva rutina i superar les seves pors.

Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga i basada en la novel•la de Joan Sales, arribarà al Cicle Gaudí al juny. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà? destinat a un lloc temporalment inactiu del front d’Arago?, coneix una enigma?tica vi?dua de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims). El seu millor amic, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, i la seva dona, la Trini (Bruna Cusí), descobriran la traïció del Lluís. Una pel•lícula en què el rerefons d’una guerra fa aflorar les passions humanes amb tota la seva intensitat.

Informació: Paeria de Cervera

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: