Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

Comença a sonar la XII edició del festival internacional Musiquem LleidaOrganitzat per la Coral Shalom, tindrà lloc fins diumenge 8 d’octubre a Lleida i comarques i programa 23 concerts d’11 grups d’arreu del món


El Trío Kahlo, format per la pianista navarra Naiara Ijurko, el violinista mexicà Eduardo Canto i la violoncel·lista búlgara Teodora Nedyalkova ha donat el tret de sortida avui a la XII edició del Festival internacional Musiquem Lleida al pati de l’IEI, que s’allargarà fins diumenge, 8 d’octubre. A les 20.00h la Plaça Paeria és l’escenari del segon dels concerts del Musiquem, en aquesta ocasió amb “La Ruta de les Estrelles”, una agrupació formada per cinc intèrprets: Albert Morreres (flautes), Ivan Pérez (violí), Robert Querol (percussions), Hèctor Beberide (guitarra, busuqui i arpa) i Sergi Llena (cornamuses, whistles, trompa de Ribagorça i flautes de bec).

El grup vol revitalitzar la música popular sense tancar-se a les tradicions d’un lloc concret, explorant noves sonoritats d’indrets tant propers i tant llunyans com Irlanda, Escòcia, Galícia, Occitània, Bretanya, República Txeca, Grècia o també Catalunya.

El festival, que aposta per la visió més comunitària de la música programa 23 concerts d’11 grups d’arreu del món i demà dissabte ha previst aquest programa:

DISSABTE, 7 D’OCTUBRE DE 2017

CONCERTS

11:30 h - Museu de Lleida - Cor Exaudio.

12:00 h - Pl. Paeria - Evoeh.

12:30 h - Institut d’Estudis Ilerdencs - Kahlo Piano trio

17:00 h - Institut d’Estudis Ilerdencs - Trio Salduie.

17:30 h - Museu de Lleida - I colori dell’Armonia.

17:30 h - Església Pares Franciscans - Bernat Català.

18:30 h - Pl. Ricard Vinyes - Evoeh.

18:30 h - Institut d’Estudis Ilerdencs - Haize eta zur.

19:00 h – Pl. Paeria - La ruta de les Estrelles

19:45 h – Torrebeses - Grup vocal Mezzos.

19:45 h – El Vilosell - Dos de Lis.

19:30 h - Institut d’Estudis Ilerdencs - Cor Exaudio.

19:45 h - Església Pares Franciscans - Trio Salduie.

21:30 h - Pl. Ricard Vinyes - Basarab Orquestra

ACTES DEL + MUSIQUEM

7 d’octubre

12.00 h

Biblioteca Pública de Lleida (Rambla Aragó, 10)

Presentació del llibre: ‘The Beatles. 501 historias que deberías conocer’ de Jordi Melgosa, Ivan Moldes, Josep Molist i Jordi Zaragoza (Editorial Milenio). La presentació anirà a càrrec de Javier de Castro, editor, amb la participació d’Ivan Moldes i Jordi Zaragoza, autors del llibre.

LES POSTRES DEL MUSIQUEM I MÚSICA EN VIU ALS RESTAURANTS

En ocasió del festival, el Gremi de Forners de Lleida ha ideat un “músic” del Musiquem que que es pot comprar als establiments del gremi. D’altra banda, diferents restaurants de la ciutat (Teresa Carles, Bar Bodega Blasi, Restaurant Ferreruela, L’Estel de la Mercè, el Restaurant Bonum o la Cafeteria del Col·legi d’Arquitectes) oferiran música en viu, que interpretaran grups de música de cambra del Conservatori, que s’implica per primera vegada en el festival.

GRUPS INTERNACIONALS

Un total d’11 formacions musicals d’arreu del món oferiran 23 actuacions al llarg de tres dies: del 6 al 8 d’octubre. Són agrupacions de Mèxic, Portugal, Bulgària i de diferents indrets de l’Estat espanyol –també lleidatans- que ompliran de música els carrers i places de Lleida i comarques al llarg de tres dies. Lleida es convertirà una vegada més, en un escenari a cel obert en el que tindran lloc 23 actuacions, en un total de 50 hores de música en viu per a tothom, “Un volgut apropament a un tipus d’estètica de la música”, explica Carme Valls.

Els gèneres musicals del festival abasteixen des del renaixement, barroc, classicisme, música romàntica, contemporània, tradicional, jazz, gospel, experimental i espectacles musicals adreçats als infants. Els intèrprets poden ser solistes, grups instrumentals i corals.

Destaca el concert de cloenda, que tindrà lloc el diumenge 8 d’octubre a l’Auditori Enric Granados a càrrec de la Coral Shalom i cantaires convidats, solistes vocals, José Luis Rios al piano i l’Orquestra del festival Musiquem Lleida dirigits per Robert Faltus. Interpretaran ‘A Little Jazz Mass’, de Bob Chiclot, un dels compositors contemporanis més populars i productius de l’àmbit coral. La seva ‘A Little Jazz Mass’, composta i estrenada l’any 2004 a Nova Orleans va esdevenir un èxit arreu del món. Es tracta d’una explosiva missa brevis de 5 moviments escrita en l’estil de jazz per a cor a 8 veus amb l’acompanyament del piano, baix i percussió.

El mateix concert es podrà escoltar a posteriori, els dies 22 i 28 d’octubre a les localitats de La Granja d’Escarp i Térmens, respectivament.

El festival Musiquem Lleida, que organitza la Coral Shalom des de l’any 2006, té per objectiu apropar la música al carrer i obrir les portes a tothom que en vulgui fruir; així com també donar l'oportunitat a diferents intèrprets nacionals i internacionals de tenir un escenari per difondre la seva música.

Fotografia: Ramon Gabriel

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: