Lleida
9 - 19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

13 novembre 2018

Els premis Arc reconeixen la Paeria amb el guardó a la millor programació musical de la Festa MajorEls guardons de la indústria musical del directe també han reconegut Love of Lesbian, els Amics de les Arts, la Pegatina, Txarango, Albert Pla i Tortell Poltrona


Love of Lesbian, els Amics de les Arts o la Pegatina han estat alguns dels guardonats en la quinzena edició dels Premis Arc, que s'han lliurat aquest dimarts al Mercat de les Flors. La gala, conduïda per l'actor Quim Masferrer, ha distingit també altres noms de la música i l'escena artística catalana, com ara Txarango, los 80 principales, Doctor Prats o l'espectacle d'Albert Pla i Tortell Poltrona. Es tracta d'un reconeixement a les millors iniciatives relacionades amb la indústria de la música del directe de Catalunya, en una gala que ha comptat amb les actuacions de la Pegatina, els Amics de les Arts, la Iaia i Quico Pi de la Serra.

Així, la banda Love of Lesbian, ha estat premiada per haver fet la millor gira per sales de Catalunya. Els Amics de les Arts, de la seva banda, ha dut a terme, segons els premis Arc, la millor gira per teatres i auditoris de Catalunya. També hi ha hagut premis per a les millors gires per festes majors dels ajuntaments, en els apartats de grups de versions o tributs, que s'ha endut Los 80 principales; grups de temes propis, per a Doctor Prats, o grups de ball, que ha recollit l'Orquestra Nova Saturno.

A més, la pegatina ha realitzat la millor gira internacional d'artista o grup català i Txarango ha fet la millor gira per festivals. També han estat distingits el músic Albert Pla i el pallasso Tortell Poltrona, que han protagonitzat, segons el jurat dels Arc, la millor gira d'artista o grup musical adaptada a públic familiar o infantil.

Pel que fa als premis generals, la millor programació d'espai musical de menys de 150 persones l'ha fet la sala barcelonina Jamboree. La millor programació de sala de concerts ha estat per a la Sidecar, també a la capital catalana. La millor programació de teatre o auditori l'ha fet l'Auditori Municipal i Teatre Cal Bolet, de Vilafranca del Penedès. I el millor cicle de música o festival ha estat per al Vida Festival de Vilanova i la Geltrú.

Altres premis han estat per a la Festa Major de l'Ajuntament de Lleida (millor programació de festa major pel que fa a la música) o per al programa radiofònic 'El matí de Catalunya Ràdio' (millor mitjà de comunicació o programa musical).

Finalment, el premi a l'artista revelació ha estat per a Maria Arnal i Marcel Bagés i el premi a la trajectòria professional l'ha aconseguit Fede Sardà.

En total hi ha hagut 63 nominats entre produccions i programacions del més destacat de la temporada actual. Els guardons els escullen professionals de la indústria musical del directe, formada per mànagers, promotors, programadors de festivals, tècnics municipals de joventut i cultura, programadors de teatres i auditoris i agents de zona de Catalunya.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: