Lleida
14 - 24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 maig 2018

Israel guanya Eurovisió, amb Espanya en el 23è llocEl festival marca el rècord de la dècada, amb 7,2 milions d'espectadors


La israeliana Netta tornar avui l'espectacle a Eurovisió i es va alçar amb la victòria amb la proposta més esbojarrada de la nit, "Toy", tema amb el qual va omplir Lisboa de escataineigs, referències a la cultura pop i una atrevida posada en escena.

Amb 529 punts, Israel va aconseguir la seva quarta victòria al festival -ja va guanyar el 1978, 1979 i 1998- amb una aposta extravagant, en una gala en què la senzilla proposta dels espanyols Amaia i Alfred no va aconseguir passar de la vint-i-tresena posició.

Vestida amb un quimono i al comandament d'un sintetitzador, Netta va pujar a l'escenari sense por i amb un nombre radicalment oposat al que va portar al portuguès Salvador Sobral a fer-se amb el micròfon de cristall a 2017.

L'intent de Sobral de canviar el festival amb el seu "Estimar pèls dois", amb una actuació intimista que era pur sentiment, no va durar més d'un any i Eurovisió va tornar al que ha caracteritzat el certamen en les últimes dècades: l'espectacle.

Envoltada de figures de gatets asiàtics i amb mencions a Wonder Woman ia Pikachu en la lletra, que busca l'empoderament de la dona, Netta i el seu "Toy" van posar al Altice Arena de Lisboa als seus peus i van confirmar el favoritisme que havia envoltat la cantant, de 25 anys, en els dos últims mesos.

Eurovisió marca el rècord de la dècada amb 7,2 milions d'espectadors

La 63 Edició del Festival d'Eurovisió va obtenir el rècord d'audiència dels últims 10 anys amb 7.170.000 d'espectadors i el 43,5% de quota de pantalla, ha informat avui en una nota RTVE.

Les votacions del festival van ser seguides per 8,11 milions d'persones, el que també representa la millor dada des de la final de 2008, detalla la cadena pública.

L'anomenat "minut d'or" del dia es va produir a les 24:27 hores quan el programa va registrar una quota d'audiència del 57,9%, amb 8.750.000 d'espectadors.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: