Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

La Granadella, el “Festival d’Estiu” de la música folk catalanaEl municipi reuneix del 18 al 20 d’agost 7 grups de música tradicional recuperant el ball local de la jota de la vila.


La Granadella del 18 al 20 d’agost esdevindrà la capital de la música folk catalana en la XXIV edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana, donant a conèixer grups emergents del panorama musical català que tenen algun vincle amb la música tradicional, ja sigui a través del seu repertori o dels seus instruments.

Aquest Festival, organitzat per l’Ajuntament el tercer cap de setmana d’agost, omplirà la plaça de la Vila de ball i festa amb un programa de concerts gratuïts on participaran un total de 7 grups de música folk d’arrels catalanes.

L’edició d’enguany presenta una proposta que farà arribar a un públic ampli la música tradicional on els sons populars de la gralla i l’acordió diatònic seran els protagonistes convidant a tothom a ballar i a gaudir de la festa.

3 dies de ball i de festa

Entre els grups que pendran part en aquesta XXIV edició del festival hi podrem trobar les havaneres de “Cavall Bernat “amb degustació de rom cremat , el grup tarragoní “Folkatr3s” que iniciaran una sessió de ball guiada amb la Jota de la Granadella com a protagonista.

Els “Tamborinu So Obstinat” ens portaran la seva música electrònica inspirada també en temes populars i instrumentació tradicional, com l’acordió diatònic, el flabiol i el tamborí amb bases electròniques i amb unes lletres molt divertides i originals.

El grup del Solsonès “Les Absentes” se sumaran al ball i la festa amb un repertori ple de tonades populars barrejades amb ritmes moderns com el ska, el folk, el rock, el funk, el reggae o la cúmbia.

Amb la cobla d’Agramunt “Vents de Riella” ompliran de sardanes la plaça de la vila i “Los Sirgadors” de les terres de l’Ebre combinaran les jotes amb el blues afroamericà.I per acabar el grup “Inxa Impro Quintet” clourà el festival amb un singular repertori de música de gralla com a eix principal d’una formació jazzística.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: