Lleida
13 - 26° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

21 maig 2018

Lleida torna a sumar-se a la Festa de la Música, que arriba a l’11a edicióDissabte hi haurà escenaris a la plaça de la Paeria i a Ricard Viñes, un recorregut itinerant pel carrer Major i la Batucada Popular, que es farà a la plaça d’Esteve Cuito a les 21 h i s’inclourà en el nou festival “A pèl Fest”


Lleida se suma un any més a la celebració de la Festa de la Música, que es farà aquest dissabte amb la participació d’uns 600 alumnes i percussionistes. La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra, ha presentat aquest matí aquest esdeveniment, en el qual s’han implicat 10 escoles de música de la ciutat –amb uns 350 alumnes- i al qual enguany s’afegeix el Centre d’Art la Panera. A més, la Batucada tindrà nova forma, dins el festival “A pèl Fest”; un horari especial, a partir de les 21 h, i nou emplaçament, a la plaça d’Esteve Cuito, al pati del Teatre Municipal de l’Escorxador.

Parra ha explicat que els escenaris es muntaran a la plaça de la Paeria, amb concerts al matí i a la tarda; a la plaça de Ricard Viñes, amb actuacions al matí, i la sessió itinerant pel carrer Major. Les activitats programades són gratuïtes i d’accés lliure. La tinent d’alcalde ha comentat que La Panera inaugura dissabte (a les 12 h.) l’exposició de l’artista Enric Farrés Duran i que, en el marc d’aquesta celebració, es farà una performance de surf instrumental “13th Magic Skull”. Igualment, la percussió prendrà el relleu amb la Batucada Popular, que en aquesta setena edició, s’inclourà en un nou format dins la festa “A pèl fest”, amb les interpretacions de La Banda Retocada, Yorubahia i Ginger Rose DJ. Així, s’ofereix un festival fresc, dinàmic i amb ganes de portar més enllà la batucada i els estils musicals brasilers. L'organitza APEL, Associació de Percussionistes Eclèctics de Lleida, de la qual La Banda Retocada n'és la cara més visible en les festes populars lleidatanes. Uns 250 percussionistes, ompliran la plaça, on també hi haurà servei de barra i food trucks.

El director del Conservatori i Escola de Música municipal de Lleida, Josep Lluís Boix; Maylos Pons, de Música Pons Roselló; Alfons Pérez, de L’Intèrpret, i Marimén Gratal, de l’Escola d’Acordió de Lleida, han estat presents en l’acte de presentació i han remarcat l’esdeveniment, perquè permet compartir música, crear bon ambient entre les escoles i atansar la ciutadania a aquest art. D’aquesta manera, poden mostrar part del treball que es fa durant el curs amb els alumnes i obrir-se a la ciutadania. L’11a Festa de la Música de Lleida oferirà la música de combos, orquestres, grups de música de cambra, de corda, de vent, percussió, etc. Hi participaran les escoles: Músics. Taller de músics, Música Pons Roselló, Escola d’Acordió de Lleida, Escola de música de l’Orfeó Lleidatà, Ilerband, Escola de música Arts Musicals, L’intèrpret. Escola de música, Dalcroze - centre d’estudis musicals, Conservatori i Escola de música municipal de Lleida i La Banda Retocada (i també el Centre d’Art La Panera).

PROGRAMA D’ACTUACIONS (descarregar arxiu adjunt)

Plaça de la Paeria

10.15 h.- Escola de Música l’Intèrpret “Les cançons de Rubab” amb ’intèrpret Big Band i acotrs i cor del Rubab / Cançons del musical produït per l’Intèrpret amb motiu del seu 20è aniversari.

11 h.- Orquestres del Conservatori - Orquestra de Corda NE / Banda de Música del Conservatori

12 h.- Escola d’Acordió de Lleida - Orquestra infantil

12.30 h.- Escola de Música Pons Roselló - diferents formacions

13 h.- Dalcroze, centre d’estudis musicals - duets cambrístics

18 h.- Escola de música de l’Orfeó Lleidatà - Big Band

18.30 h.- Escola de Música Arts Musicals – Dixie / Grup música Celta

Itinerants

12.30 h.- Ilerband. Des de la pl. Sant Francesc, al pati de les Comèdies

Plaça de Ricard Viñes

11 h.- Escola de Música l’Intèrpret - diferents Combos

11.45 h.- Músics – Taller de Música -Combo DimecreRock 1 / Tuesday’s Rock / Jazz Músics / Bus’blues

12.45 h.- Escola de Música l’Intèrpret - diferents Combos

Centre d’Art la Panera

12.30 h.- 13th Magic Skull

Plaça Esteve Cuito (Pati del Teatre Municipal de l’Escorxador)

21 h.- A pèl fest. 7a batucada popular de Lleida / La Banda Retocada / Yorubahia / Gincer Rosa DJ. Batucada: La Banda Retocada de Lleida, Batukats de l’ala d’Aitona, Batubatum de l'Escola Municipal de Música de Rosselló, Agrupació de tambors de Torrefarrera, Petebé d'Alguaire, IDN Fot-li fort d'Ivars de Noguera, L'intèrpret de Lleida, Retumbeu de Fraga, Diables l'Espetec d'Agramunt, Músics - Escola de Música de Lleida, Fot-li Fort de La Floresta i Dimonis del Trons de Lleida.

La Festa de la Música és una celebració internacional que té lloc el dia 21 de juny, el primer dia de l’estiu a l’hemisferi nord. A Lleida se celebra el dissabte més proper a aquest dia. L’objectiu és promoure la música a través de dues vessants: que els músics afeccionats surtin de manera voluntària a tocar al carrer i l’organització de concerts gratuïts, on el públic té l’oportunitat d’escoltar i de veure diferents intervencions de variats estils i orígens.

Va ser creada pel ministre de cultura francès, Jacques Lang, l’any 1981. La primera edició de la Festa de la Música va ser el 21 de juny de 1982. Actualment aquesta festa s’ha internacionalitzat i més de 250 ciutats i 120 països s’han adherit a la iniciativa.

És una festa on músics i oients poden gaudir d’un dia especial, ple de ritme, sons i melodies pels carrers de Lleida.

Informació i fotografia: Ajuntament de Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: