Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

Mor Johnny Hallyday, el pare del rock and roll francèsA França sempre se'l va comparar amb Elvis Presley.


Johnny Hallyday, considerat el pare del rock and roll francès, ha mort aquesta nit a París, als 74 anys d'edat, víctima d'un càncer que ell mateix va fer públic el març passat.

La mort es va produir en la nit de dimarts, dia, a casa de Marnes-la-Coquette, a l'oest de París, on havia estat traslladat des d'una clínica parisenca en què havia estat internat sis dies, segons un comunicat difós per la seva dona, Laeticia

Jean-Philippe Léo Smet, el seu veritable nom, va néixer a París, a la França ocupada de 1943. Fill de la model Huguette Clerc i de l'artista belga de "music-hall" Léon Smet, va viure a Londres amb la seva tia i el marit de aquesta, un artista de varietats de qui va prendre el cognom artístic.

Conegut com el "Elvis francès", a França a Johnny Hallyday sempre se'l va comparar amb Elvis Presley. Precisament el tema "Loving you", del seu admirat Presley, el va empènyer a decidir que volia ser cantant i a tocar en locals nocturns.

Tot i que llavors ningú va apostar per aquell jove d'impressionant mirada, el 1960 va publicar el seu primer senzill i primer àlbum, "Hello Johnny".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: