Lleida
19 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

19 juliol 2018

Mor Johnny Hallyday, el pare del rock and roll francès



A França sempre se'l va comparar amb Elvis Presley.


Johnny Hallyday, considerat el pare del rock and roll francès, ha mort aquesta nit a París, als 74 anys d'edat, víctima d'un càncer que ell mateix va fer públic el març passat.

La mort es va produir en la nit de dimarts, dia, a casa de Marnes-la-Coquette, a l'oest de París, on havia estat traslladat des d'una clínica parisenca en què havia estat internat sis dies, segons un comunicat difós per la seva dona, Laeticia

Jean-Philippe Léo Smet, el seu veritable nom, va néixer a París, a la França ocupada de 1943. Fill de la model Huguette Clerc i de l'artista belga de "music-hall" Léon Smet, va viure a Londres amb la seva tia i el marit de aquesta, un artista de varietats de qui va prendre el cognom artístic.

Conegut com el "Elvis francès", a França a Johnny Hallyday sempre se'l va comparar amb Elvis Presley. Precisament el tema "Loving you", del seu admirat Presley, el va empènyer a decidir que volia ser cantant i a tocar en locals nocturns.

Tot i que llavors ningú va apostar per aquell jove d'impressionant mirada, el 1960 va publicar el seu primer senzill i primer àlbum, "Hello Johnny".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: