Lleida
15 - 30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 maig 2018

La Cursa Solidària SED dels Maristes aplega un miler de participants pels carrers de LleidaBashir Butt i Olívia Bellaubí s’imposen en la prova reina de 5 km


Lleida ha tornat a viure aquest matí un altre episodi de solidaritat amb la Cursa SED. Els carrers de la ciutat han tornat a esdevenir una festa esportiva amb la celebració de la tercera edició d’aquesta carrera. La cita, organitzada per l’ONG dels Maristes Solidaritat, Educació i Desenvolupament (SED), a través del seu Grup Local Lleida, amb el suport l’Ajuntament de Lleida, ha aplegat un miler de participants entre les seves dues distàncies: els 5 km, que han tingut com a guanyadors Bashir Butt i Olívia Bellaubí, ambdós de l’equip Esports Truga, de Cervera, i els 3,5 km.

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, a més de participar activament en la carrera, ha estat l’encarregada de lliurar els trofeus de campions al finalitzar la cursa, conjuntament amb el delegat territorial d’Esports, Joan Segura, i un representant de l’espònsor principal.

Bashir Butt (Esports Truga) ha estat el més ràpid en homes, amb un temps de 15’15”, seguit de Roger Estradé (JA Arbeca), amb 15’25”, i d’Ahmed Hfairi (Esports Truga), 15’37”.

En dones, la més ràpida ha estat la cerverina Olívia Bellaubí, també d’Esports Truga, amb 20’30”, pel davant de la independent Angelica Damoc, amb 20’49”, i de Marina Paredes (Sícoris Club), tercera amb 20’50”.

El pati del Col·legi Maristes Montserrat ha estat el centre d’operacions de la jornada i el lloc on s’han instal·lat els principals serveix d’avituallament, guarda-roba, vestidors i dutxes. També hi ha hagut animació per part de diferents grups, classes de zumba, sortejos i batucades.

La cursa s’emmarca dins el projecte de reinserció social de menors adolescents ex soldats de la ciutat de Berbérati a la República Centreafricana, al qual es destinen tots els beneficis obtinguts de les inscripcions. La jornada ha comptat amb el suport de 120 voluntaris i més de 50 empreses col·laboradores, i tenia com a objectiu sensibilitzar els veïns amb aquesta causa solidària i aconseguir recursos per a les entitats que treballen a Berbérati, per tal que els infants gaudeixin de drets i oportunitats i es puguin reincorporar a la societat.

Informació i fotografia: Ajuntament de Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: