Lleida
16 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

19 juny 2018

Els notaris ja han oficiat unes 15 bodes a LleidaAquesta opció matrimonial és més “privada i àgil” i s'espera que tingui molt èxit quan la llei es desplegui del tot


Els notaris de Lleida ja han oficiat una quinzena de noces des que la Llei de Jurisdicció Voluntària va ser aprovada fa un any pel Congrés.

Pocs saben que els notaris poden casar a les parelles, però així és des de fa uns mesos i a Lleida ja s'han oficiat, almenys, una quinzena des de principi d'any, segons el notari de Lleida Sebastián Gutiérrez, que ja n'ha celebrat cinc. Segons ell, es tracta d'una opció matrimonial "més àgil, senzilla i privada". Fa un any que va entrar en vigor la Llei de Jurisdicció Voluntària, una idea del famós ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que permet que els notaris i els secretaris judicials puguin oficiar matrimonis. No obstant això, la nova llei no s'ha desplegat íntegrament, de manera que els expedients matrimonials se segueixen tramitant en el Registre Civil, com a mínim fins al 30 de juny de 2018, ja que el Senat acaba d'aprovar una nova pròrroga d'un any.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: