Lleida
1 - 14° C (sol)
97% 26 km/h

18 febrer 2018

La Generalitat preveu delimitar els períodes de rebaixes a l’estiu i a l’hivern en lloc de la liberalitzacióSerà el Consell assessor en matèria de comerç “suggerirà” les dates d’inici i final abans del 30 de setembre de l’any anterior


Principi d’acord en el marc de la ponència de la llei de comerç per establir que hi haurà períodes de rebaixes a l’estiu i a l’hivern enlloc de la liberalització proposada inicialment pel projecte aprovat pel Govern. Segons van explicar a l’ACN diverses fonts parlamentàries, el dictamen de la norma no determinarà les dates concretes sinó que serà el Consell assessor en matèria de comerç qui les “recomanarà”. Aquesta recomanació sobre la data d’inici i la de final s’haurà de fer abans del 30 de setembre de l’any anterior. JxSí i PSC avalarien aquesta fórmula i CSQP també la veuria amb bons ulls, van explicar les mateixes fonts. La ponència té previst reunir-se el proper dilluns i està a l’espera de tancar el dictamen perquè la norma continuï el tràmit parlamentari.

El passat 4 de gener el Govern va aprovar el Projecte de Llei de comerç, Serveis i Fires que deixava a mans del comerciants els períodes de rebaixes, malgrat que continuava recomenant-les a l’estiu i l’hivern. El 8 de març el Parlament va donar llum verda a que el projecte continués el tràmit parlamentari i es troba actualment en fase de ponència.

Un cop en ponència els grups treballen per plasmar en el text el principi d’acord al que van arribar per tal de no apostar per la liberalització sinó que es fixi que hi haurà rebaixes a l’hivern i a l’estiu, però establint-los “com un mínim”, segons van apuntar algunes fonts parlamentàries, i sense determinar les dates concretes. Aquesta tasca correspondrà al Consell assessor en matèria de comerç, un òrgan integrat per la Generalitat, els ajuntaments i el món comercial. Així, aquest òrgan establirà abans del 30 de setembre les dates per als períodes de rebaixes de l’hivern i l’estiu següents. La idea és que s’arribin a fixar aquests períodes de manera consensuada en el sector com de fet ja ha passat amb les rebaixes d’aquest estiu, que la majoria de comerços van començar el 30 de juny i no l’1 de juliol com tradicionalment.

Tot i la liberalització de les rebaixes, el president de la Federació d’Associacions de Comerciants l’Eix Comercial de Lleida, Llorenç González, no creu que el comerç local veurà danyades la vendes i, en aquest sentit, espera que la temporada d’estiu vagi bé. “Suposo que passarà com en els anys anteriors, a partir de la segona quinzena de juliol ja van disminuint les vendes”.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: