Lleida
18 - 34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 setembre 2018

La Paeria de Lleida s’assegura la futura ampliació de l’Escola Bressol i ludoteca del Centre HistòricFèlix Larrosa destaca la voluntat de l’equip de govern de promoure polítiques d’innovació social al barri i millorar els equipaments existents


La Paeria s’ha assegurat la futura ampliació de l’Escola Bressol Municipal i la ludoteca del Centre Històric de la ciutat, després que el Ple Municipal celebrat el passat divendres hagi aprovat la modificació del planejament urbanístic d’una part de l’illa compresa entre el carrer de Boters i Travessera de la Cotxera, concretament, els immobles situats al carrer Boters números 7, 9 i 11 i del situat a la Travessera de la Cotxera número 16, un fet que comportarà qualificar de sistema d’equipament comunitari una superfície de 184,66 m2 i poder ampliar, d’aquesta manera, ambdós equipaments educatius.

El fet de qualificar aquesta superfície com a sistema d’equipaments públics permetrà la posterior gestió urbanística, que ja fa temps que ha començat com una iniciativa pública d’adquisició de sòl. En aquest cas, les parcel·les que han estat objecte de modificació en el planejament urbanístic estan situades al costat de l’actual pati de l’Escola Bressol i corresponen a solars que han estat molt de temps en desús, un fet que comporta l’incompliment de la funció social de la propietat en matèria d’habitatge.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’equip de govern de la Paeria té la voluntat de promoure polítiques d’innovació social al Centre Històric i, per dur-les a terme, és necessari, entre altres actuacions, preveure un increment de l’oferta de places de l’Escola Bressol i la millora qualitativa de l’equipament municipal. En aquest sentit, ha explicat que l’espai extern i el pati de l’Escola Bressol Municipal, ubicada a nord, fa que la zona d’esbarjo disposi de poques hores de sol, tant en franja horària com en superfície. L’ampliació de l’escola permetrà disposar d’un pati de majors dimensions i, també, de més zona assolellada.

L’Escola Bressol Municipal i la Ludoteca del Centre Històric ocupen uns 780 m2 de superfície en un entorn d’alta densitat i amb necessitats de millora de les dotacions i de renovació del teixit urbà i social. L’Escola Bressol té una capacitat de 36 infants d’entre 1 i 2 anys amb una zona d’esbarjo de 125 m2 aproximadament. La primera planta de l’edifici alberga la ludoteca del barri, que ofereix un espai de joc i tallers per a infants i famílies.

Informació: Ajuntament de Lleida / Fotografia: Hermínia Sirvent

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: