Lleida
15 - 30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 maig 2018

La Paeria no rep cap sol·licitud veïnal per retirar els noms franquistes dels carrersRos va anunciar fa mig any que canviaria el nomenclàtor si la majoria dels residents ho reclamava amb les seves signatures


Cap col·lectiu veïnal de Lleida s'ha decidit a reclamar el canvi de nom del seu carrer pel fet d'estar dedicada a un personatge relacionat amb el franquisme. En els últims mesos hi ha hagut una certa treva a la ciutat de Lleida per la polèmica sobre les nou carrers amb noms de personatges vinculats al franquisme.

Diverses entitats i grups municipals van iniciar una ofensiva a final de l'any passat per exigir a l'Ajuntament de Lleida la retirada d'aquests noms, majoritàriament d'alcaldes de l'època de Franco. Fins i tot es va constituir la plataforma Lleida Lliure de Franquisme, que va liderar els actes de protesta i que va presentar un contenciós contra la Paeria per incompliment de la llei de Memòria Històrica. La polèmica va tenir molt enrenou mediàtic, tot i que des del març està una mica oblidada.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: