Lleida
10 - 21° C (boira i sol)
97% 26 km/h

14 novembre 2018

Larrosa preveu decidir la setmana vinent sobre els carrers franquistes després d'escoltar el Memorial DemocràticL'alcalde de Lleida mantindrà una reunió aquest dijous amb responsables de la institució pública


L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, preveu donar a conèixer la setmana vinent la seva decisió en relació amb la petició sobre la retirada dels noms dels carrers de la ciutat dedicats a persones que van estar vinculades amb el franquisme. Larrosa, però, vol escoltar abans el Memorial Democràtic en la trobada que l'alcalde mantindrà aquest dijous amb responsables d'aquesta institució pública per tal de poder disposar de tota la informació possible abans de pronunciar-se. Així ho ha dit aquest matí en declaracions al programa La Ciutat Lleida d'Onda Cero. El Ple de l'Ajuntament de Lleida celebrat el 5 d'octubre va tombar una moció de Lleida Lliure de Franquisme en què la plataforma reclamava la retirada del nom de nou carrers del nomenclàtor de la capital del Segrià.

L'alcalde de Lleida es reunirà aquest dijous amb responsables del Memorial Democràtic per conèixer el seu posicionament així com els criteris que s'han seguit en altres ciutats respecte a la presència de noms de carrers dedicats a persones que van tenir algun tipus de vinculació amb el franquisme.

Larrosa valora positivament l'inici del sistema de recollida porta a porta

En declaracions a Onda Cero Lleida, l'alcalde de Lleida també ha fet una valoració positiva de l'arrencada aquest dilluns del nou sistema de recollida de residus porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montcada i que en l'àmbit comercial, de la restauració i de l'hostaleria funciona des de fa un any a la ciutat. Tot i això, Larrosa ha reconegut que "estem davant un canvi de sistema que sempre espanta una mica a la ciutadania, perquè és un canvi d'hàbit" però ha defensat que "amb la recollida porta a porta fem que la ciutadania participi activament d'aquest nou model, que se segueix arreu d'Europa".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: