Lleida
12 - 21° C (pluja)
97% 26 km/h

15 octubre 2018

L'artista lleidatà Antoni Uceda pintarà un vestit en directe al Saló De NuvisLa sessió en la que pintarà la peça que va utilitzar Miss Universe Lleida, Laura Millera, amb una imatge de la Seu Vella de Lleida, tindrà lloc dissabte, d’11 a 12 h


El polifacètic artista lleidatà Antoni Uceda farà una demostració de transversalitat artística amb una singular sessió en la que pintarà el vestit que va utilitzar la darrera Miss Universe Lleida, Laura Millera, amb una imatge de la Seu Vella de Lleida. Organitzada per Vithas Salud Beautyum, la sessió tindrà lloc aquest dissabte, d’11 a 12 h, a l’estand que aquesta firma tindrà al saló lleidatà De Nuvis.

La model lleidatana Vero Parrilla serà l’encarregada de portar el vestit que acolorirà Uceda amb una pintura especial no tòxica i no agressiva amb la roba. Posteriorment la peça pintada s’exhibirà en un maniquí fins al tancament de la fira.

En el decurs de la cerimònia d’elecció de les quatre noies catalanes que van concursar a Miss Universe Espanya (una per demarcació), celebrada aquest setembre a Cambrils, Uceda ja va pintar quatre vestits al·lusius a cadascuna de les províncies (la Barcelona de Gaudí, la Tarragona romana, la Girona de Dalí i la Seu Vella de Lleida). Ara, l’artista lleidatà completarà el vestit de Lleida, pintat inicialment en blanc i negre, amb nous detalls en color. El disseny del dibuix s’adapta a la forma del vestit, amb el cos principal que fa de campanar de la Seu Vella i la cua que representa el temple de la catedral.

Vithas completarà l’acció artística —la primera d’aquest tipus que es fa a De Nuvis— amb la presència al seu estand, diumenge, de Laura Millera. Aquesta veïna de Lleida de 22 anys fou nomenada el passat 10 de setembre a Cambrils Miss Universe Lleida, i dues setmanes després va concursar a la final espanyola celebrada a Benalmádena.

A més d’aquestes accions, Vithas Salud Beautyum —una unitat de Vithas especialitzada en tractaments estètics i de cirurgia plàstica— farà diversos sortejos de tractaments mèdics estètics, tractaments de làser i d’altres tipus per valor de quasi 3.000 €.

Antoni Sierra i Uceda és un pintor i escultor impressionista nascut a Lleida. La seva identitat pictòrica es va anar forjant a l’adolescència, amb l’observació de les obres dels impressionistes francesos com Manet, Courbet, Toulousse-Lautrec. Més endavant es va inspirar amb el fauvinisme d’Henri Matisse i la pintura plana d’Henri Rousseau.

A l’inici de la seva carrera va utilitzar diferents estils de pintura, que van des de la caricatura fins els esbossos de surrealisme, per passar-se posteriorment a les taques i els colors vius, que sense ser estil abstracte, trenca els marges del concepte clàssic de pintura i transmeten força i alegria. Durant les diferents èpoques de la seva vida ha fet treballs amb diferents materials i pintures, collage, gauche, temperes, oli, acrílic i aquarel·la.

Uceda ha dut a terme nombroses exposicions i ha obtingut diversos premis en pintura amb mencions honorífiques. També ha col·laborat en la il·lustració de diferents llibres i contes traduïts en castellà, català i francès.

Divendres, inauguració del sal

El president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, presidirà demà divendres 10 de novembre, a les 19 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida l’acte d’inauguració de la 19a edició de la fira De Nuvis (Saló de Serveis i Equipaments per a Celebracions), que tindrà lloc del 10 al 12 de novembre al Pavelló 4 amb un total de 96 expositors i amb plena ocupació

L’horari del saló De Nuvis anirà de les 17 a les 20.30 h (divendres) i de les 10.30 a les 20.30 h (dissabte i diumenge). El preu de l’entrada al certamen és de 4 euros, i inclou l’exposició, les desfilades de moda, les actuacions i les exhibicions.

Fotografia: Pere Barceló

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: