Lleida
9 - 19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

13 novembre 2018

Maria Artiga, doctorand de la UdL, guanya el certamen 'Tesis en 3 minutos' del Campus IberusL’entenedora explicació de l’estudiant de la Universitat de Lleida (UdL) sobre l’aplicació de la nanotecnologia en la conservació dels aliments va convèncer el jurat del concurs


María Artiga, del Departament de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UdL, ha guanyat el primer premi del Certamen Tesis en 3 minutos del Campus d'Excel•lència Internacional “Campus Iberus” amb la presentació “L'essencial és invisible als ulls”. Artiga va sintetitzar de manera molt entenedora el contingut de la seva tesi sobre l'ús de nanoemulsions en aliments molt poc durables, com la fruita fresca, per tal que siguin “més segurs, més sans, més duradors, de major qualitat i a l’abast de tothom”, va sentenciar.

A més d’Artiga, que ha rebut el primer premi dotat amb 1.000 euros, van resultar guanyadors de premis accèssits de 600 euros cadascun Jason Omedes Llorente, de la Universitat de Saragossa (“Ensenyant a robots amb la ment”), i Raúl Azpilicueta Martínez, de la Universitat Pública de Navarra (“Mateix nivell, diferent edat: nens i adults de nivell bàsic interactuant en anglès”).

En aquesta fase final, hi han participat dotze joves investigadors de les universitats que formen Campus Iberus: quatre de la Universitat de Saragossa, tres de la Universitat de la Rioja, dos de la Pública de Navarra i tres de Lleida. A banda de la doctorand guanyadora, els participant de la UdL han estat Teresa Guilera, amb una tesi sobre empatia en estudiants de Medicina; i Albert Bigordà, amb una sobre disseny i validació d'una aplicació informàtica per al diagnòstic de patologia en l'espatlla.

El Certamen Tesis en 3 minutos està adreçat als investigadors en formació que es trobin, almenys, en el tercer curs de Doctorat de les universitats esmentades, o a doctors que hagin llegit la seva tesi en aquests campus després l'1 d'octubre del 2016.

Aquest concurs planteja als investigadors en formació el repte d'explicar el desenvolupament de la seva tesi en una intervenció limitada de temps i fer-ho mitjançant un llenguatge senzill, intel•ligible i accessible al gran públic.

El jurat estava compost per Julio Lafuente, vicepresident de Campus Iberus; Carmen Marta, professora de Comunicació i coordinadora del Grau de Periodisme de la Universitat de Saragossa; Paula Pérez Nebot, professora de la Universitat Politècnica de Madrid; José Luis Prusén, director del Diari La Rioja, i José Javier Tejada, director de Comunicació de la Universitat de la Rioja.

Informació: Servei de Premsa de la UdL / Fotografia: Escola de Doctorat UdL

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: