Lleida
17 - 32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

19 agost 2018

Mas considera el discurs de Puigdemont "un intent de pacificar" i diu que si l'Estat no s'hi avé "cometrà un gran error"L'expresident de la Generalitat aposta per iniciar un diàleg però remarca que "no es pot fer demanant renúncies ni humiliant a ningú"


L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, considera que "el que va passar ahir al Parlament i el que va dir el president Puigdemont és un intent de pacificar" i "si el govern espanyol no s'agafa a aquesta pacificació cometrà un gran error", ha afirmat. Mas ha defensat la necessitat d'iniciar un diàleg però "això no es pot fer demanant renúncies ni humiliant a ningú", sinó que "s'ha de fer de tu a tu i entenent que hi ha una realitat que és la que és a Catalunya, que l'expressen milions de persones i això en una democràcia s'ha de saber escoltar i respectar".

Per l'expresident, cal que aquest diàleg sigui "sincer" per tal que permeti "trobar les solucions acordades que siguin positives per a tothom". Pel que fa al requeriment que Mariano Rajoy ha fet a Puigdemont perquè aclareixi si ha declarat la independència, Mas ha optat per no pronunciar-se sense conèixer abans la valoració que se'n fa des del Govern.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: