Lleida
15 - 30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 maig 2018

Unes 300 persones clamen contra l'homofòbia i a favor dels drets del col·lectiu LGTBI a LleidaLa capital de Ponent ha estat la seu de la commemoració descentralitzada del dia per a l'alliberament LGTBI


Lleida ha estat aquest any la seu de la manifestació descentralitzada de la Comissió Unitària 28J per commemorar el dia per a l'alliberament lesbià, gai, de persones transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI). Hi han participat unes 300 persones que s'han unit en una marxa festiva que ha volgut visibilitzar el col·lectiu i denunciar l'homofòbia.

Justament les comarques de Lleida han viscut dos polèmics episodis en les últimes setmanes: la glossa del bisbe de Solsona, Xavier Novell, on relacionava l'homosexualitat amb l'absència de la figura paterna, i les paraules d'un professor de Filosofia de l'Institut Gili i Gaya de la capital del Segrià, que va qualificar d'"antinatural" sentir atracció cap a persones del mateix sexe.

Lleida ha pres el relleu a Ripollet i ha acollit la festa reivindicativa que cada any se celebra a algun lloc del territori abans de l'acte central que es farà més endavant a Barcelona.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: