Lleida
20-34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

19 agost 2017

El sector porcí: desordenat i insostenible



L’1 de maig llegia estupefacte un article de Rossend Saltiveri, responsable del sector porcí d’UP. Aquest sindicalista és responsable d’un col·lectiu superior a la població de Catalunya, ja que hi ha més de 7 milions de porcs a casa nostra. Només aquesta xifra desorbitada hauria de fer saltar totes les alarmes. Però, en lloc d’això, el que estimulen sindicats i administracions és l’augment constant de la cabana porcina. Un exemple proper: a les Garrigues, l’Eduard Cau, un dels impulsors de la incineradora de Tracjusa, té 15.000 porcs i està construint naus per a 7.500 porcs més. A la comarca hi viuen 19.000 persones. I s’hi produeixen uns 100.000 m3 d’excedents de purins, que el territori no pot assumir. Doncs, en lloc de limitar l’excés de residus, es permet la construcció de noves granges. Llavors, un problema particular es converteix en un problema general, que requereix d’inversions públiques. Per això, els promotors de la incineradora volen cremar residus urbans per tractar els purins. D’una banda, transformaran el purí en un residu del qual podran desempallegar-se; d’una altra, cobraran per convertir en fum la brossa que satura abocadors. És a dir, volen lucrar-se amb diner públic i contaminar impunement.



SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field