Lleida
15-30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

29 maig 2017

Segur que tenim el 101!Avui dia 5 a Melbourne (a les 11 hores d’aquí, a les 20 d’allà) es farà pública la llista dels 50 millors restaurants del món. Feia tretze anys que s’havia fet ininterrompudament a Londres, l’any passat van ser acollits a Nova York, i enguany, per tal de celebrar el quinzè aniversari, s’ha preferit fer-ho en aquesta ciutat d’Austràlia. Després d’uns anys en què havien estat el Bulli o el Celler de Can Roca el millor de tots, l’any passat va caure en mans de l’italià, Osteria Francescana. Estarem a l’espera de qui serà el premiat enguany i tant de bo pugui tornar a Catalunya.
Deixant de banda aquest reconegut prestigi, a Lleida, el passat dilluns també vàrem tenir una entrega de Premis i Reconeixements que atorga, des de fa 4 anys, l’Ajuntament de Lleida. Els Premis al Comerç i Turisme s’han consolidat en un referent en menys d’un lustre d’existència (només cal veure que hi havia més de 60 candidatures per a un total de 27 reconeixements). A casa nostra podem estar orgullosos de què el meu pare (en Fulgenci Ceron) va ser un dels homenatjats pels més de 50 anys que porta en el món del comerç, així com també varen ser merescuts tota la resta de premis i guardons que es varen atorgar. A més del reconeixement familiar, el que sí que em va sorprendre (i molt!) és l’elevat nombre de reconeixements a empresaris i dinamitzadors de la restauració i la gastronomia lleidatana. A grans trets citaré el Celler Mas Blanch i Jové, David Molina (Restaurant Cràpula), l’Hotel Finca Prats, en Gregori Albareda (Vinicia), Gregori Canalias (Escola Hostaleria), Xavier Pérez (Fecoll), amb diversos guardons les famílies Prats i Tugues (amb grans establiments de pastelería i restauració lleidatans), Elvira Barrufet i Maria Pilar Serra (del món dels forns de pa), Federació d’Hostaleria, Gremi Forners i, finalment, un merescudíssim homenatge a José María Rubio (propietari del mític Nelson i actual president de la Federació Espanyola d’Hostaleria). Amb tot això, què ens demostra aquest certamen? Que actualment a Lleida, a més a més de tenir un potent comerç de proximitat, gaudim també d’una bona salut gastronòmica, continuem essent un dels millors rebosts que hi ha al món, acompanyat per una sèrie d’accions de promoció al territori per promocionar-lo i, finalment, adobat per una molt bona cuina on poder reflectir aquests fruits que ens dóna la nostra terra. Els exemples de la Federació d’Hostaleria i el Gremi de Forners, demostren que el món de l’associacionisme no només lluita per la defensa dels interessos comuns d’aquests sectors, sinó que també promou la defensa de les seves arrels i la seva terra per poder vendre molt millor les seves elaboracions. Tenir un catàleg de productes autòctons del territori on estàs instal·lat és la millor promoció que es pot fer, tant pel mateix establiment com en col·laborar amb el territori que t’està acollint.
Com sempre ens anirem fent grans, i tornant al tema dels 50 millors, avui serà un dia de felicitat gastronòmica quan es rebel·li quin és el restaurant número 1 de tots. Ja fa una setmana que es varen fer públics els que van del 51 al 100, de coneguts del nostre país hi havia l’arribada del català Disfrutar amb la posició 55, Neura al 56, Quique Dacosta al 62 y Martín Berasategui en el lloc 77. Amb tot això que he dit avui, i davant d’aquest ball de noms i números que he citat, personalment per a mi, continuo pensant que el restaurant número 101 ha recaigut en algun establiment establert a Lleida. No us ho creieu?SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    Sense comentaris

Aporta el teu comentari

La teva adreça no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *