Lleida
10 - 25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

23 abril 2018

Diàleg necessariAquests dies s´ha especulat sobre l´existència de possibles reunions “discretes” entre el President d’Espanya, Mariano Rajoy, i el President de la Generalitat, Carles Puigdemont. Que el Govern de l´Estat i el de la Generalitat  parlin i negociïn no hauria de ser noticia sinó que hauria de formar part de la nostra normalitat institucional i em preocupa que en la negociació d’un tema clau com és el nou sistema de finançament el Govern català hagi decidit no ser-hi present quant, del nou model de finançament, depenen el manteniment dels serveis públics d’educació, sanitat i dependència entre d’altres. Desprès ja es sap, la culpa sempre és de Madrid, millor no anar-hi no fos cas que es pugui arribar a un acord satisfactori. El que no pot fer el Sr. Puigdemont és exigir que la única condició per al diàleg sigui que no hi hagi condicions i reduir el mateix a la negociació d’un referèndum per a la independència. Com deia una cèlebre frase d’Adolfo Suárez, “el diálogo es, sin duda, el instrumento válido para todo acuerdo, pero en él hay una regla de oro que no se puede conculcar: no se puede pedir ni se puede ofrecer lo que no se puede entregar porque, en esa entrega, se juega la propia existencia de los interlocutores”.SOBRE L´AUTOR

1 Comentaris

 1. Joan Ramon Alsina Torres 27 d'febrer, 2017 a les 17:05:30

  Des del meu punt de vista el Govern de la Generalitat fa bé de no assistir a cap més reunió sobre el sistema de finançament autonòmic. Primera perquè qualsevol acord a què s'arribi afectarà a les regions que volen continuar en el règim comú i se senten més o menys còmodes en el sistema fiscal de l'Estat espanyol.

  El Govern del Sr. Puigdemont s'ha format després d'unes eleccions excepcionals propiciades per la negativa de l'Esta espanyol a que Catalunya es pugui convocar una consulta per decidir el seu futur. El nou Parlament no encomana el Govern a negociar un nou model finançament. Aquesta pantalla ja està passada. El nou parlament de majoria independentista insta al nou govern a convocar un referèndum i a preparar les estructures d'Estat.

  Alguns o algunes encara viuen en la fal.làcia que encara podran enredar novament a Catalunya a participar d'un sistema autonòmic absolutament injust on les comunitats que més aporten a la caixa comuna després, a l'hora de repartir, es queden en les últimes posicions en recursos per habitant en sanitat, educació i serveis socials.

  Molts ciutadans hem dit prou a aquest estat de coses i el nostre Parlament i el nostre govern actuen en conseqüència.

  Foc nou i barca nova !!

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: