Lleida
16-33° C (destapat)
97% 26 km/h

27 maig 2017

Cigrons i mandongo



L’èpica, els problemes i la trascendentalitat de les situacions i els temps que corren fan que parem poca atenció a les petites-grans coses del dia a dia que són importants. Moments de conversa amable, somriures i salutacions sinceres, d’amistats retrobades i reforçades. No es fan virals: el bon rotllo té poc glamour. Una llàstima. Diumenge amb els amics i amigues del Centre Extremeny vam compartir uns d’aquests moments que valen la pena. El mandongo va servir de motiu de trobada. Cada any els socis i sòcies del Centre treballen durant hores perquè la tradició de fer embotits a la manera extremenya no es perdi. Durant hores no paren perquè brou, botifarra, xoriço, carn i cigrons tinguin mil i un gustos. L’èxit no és només mèrit de la qualitat del tocino i dels gustosos i característics cigrons extremenys. El secret és que afegeixen a la recepta ingredients especials: il·lusió, carinyo i voluntat sincera que el dinar sigui un espai de trobada, per estrènyer vincles i mantenir la unitat. Entre tanta virulència ambiental i simbòlica, que es mantinguin tradicions i  receptes com aquestes amb ingredients especials, són bens escassos que cal posar en valor. Molt.



SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    Sense comentaris

Aporta el teu comentari

La teva adreça no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *