Lleida
18 - 34° C (sol)
97% 26 km/h

21 agost 2018

Nova alimentació



La fira Alimentària de Barcelona és a l’alimentació i la cuina allò que el Mobile World Congress és a la telefonia mòbil i els entorns digitals. En tots dos casos, innovació i tecnologia destinades a millorar la vida de la ciutadania, sigui a través de gadgets i aplicacions o de noves fórmules destinades a experimentar amb gustos o a fer salut. L’alimentació, però, viu en una contradicció. La manca de temps ha abocat moltes llars al menú ràpid i fàcil, al menjar preparat i, cada cop més, a les distribuïdores de restauració. Els guisats, les cassoles i altres menges elaborades de les que havíem gaudit a casa des d’infants són ara una recepta ocasional, molts cops limitada a dinars familiars o a àpats en restaurants de cuina tradicional. Aquest empobriment nutricional contrasta amb el desig de nous sabors i amb l’obsessió per la salut, que impulsa la cuina de proximitat, els productes deshidratats o fermentats, l’alimentació vegana o el concepte halal. Alimentaria ha posat en evidència aquest antagonisme, la divergència entre el que mengem i el que voldríem menjar. El temps i els diners ho condicionen tot. També la nostra alimentació.



SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: