Lleida
19 - 36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 agost 2018

65.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, omplen la Plaça Catalunya de Barcelona pel 12-OEntitats convocants rebutgen el diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol i reclamen penes per rebel·lió sediciosa"


65.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert la Plaça Catalunya de Barcelona per celebrar el 12-O, convocats per Societat Civil Catalana (SCC) i altres entitats espanyolistes. La marxa ha començat al Passeig de Gràcia, i ha arribat a la Plaça Catalunya. Dalt de l'escenari han pres la paraula portaveus de les diverses organitzacions, entre les quals n'hi ha que han rebutjat el diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol. El vicepresident del col·lectiu Espanya i Catalans, Javier Megino, també ha reclamat penes per rebel·lió sediciosa als dirigents independentistes.

També s'ha fet una crida a participar en les properes eleccions al Parlament, que auguren que se celebraran aviat, i han demanat que la gent voti partits constitucionalistes. L'organització ha deixat clar que rebutja les persones i les entitats que hagin pogut participar en la manifestació i que no respectin el marc constitucional ni els valors democràtics.

Al seu torn, el secretari de SCC Manuel Miró ha dit que el president del Govern, Carles Puigdemont, té una "oportunitat d'or" per tornar al camí de la Constitució, i ha advertit que si no ho fa "els seus actes el faran responsable". "La història el jutjarà i el veredicte no serà bo", ha deixat anar Miró, que ha demanat que torni el "sentit comú".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: