Lleida
12 - 21° C (pluja)
97% 26 km/h

15 octubre 2018

Boya avisa ERC i JxCat que no es pot negociar amb els "carcellers" d'Estremera i Soto del RealLa CUP explica en un tutorial de Youtube com fer efectiva la república catalana


La cap de llista de la CUP per Lleida, Mireia Boya, rebutja qualsevol proposta de diàleg amb l'estat espanyol a partir del 21-D perquè "no es pot parlar amb qui ens pega, ens posa a la presó i prohibeix el color groc". Boya avisa ERC i JxCat: "Amb qui volen negociar? Amb els carcellers d'Estremera i Soto del Real?", ha etzibat. Durant el míting central de la CUP a Lleida, Boya també ha reivindicat la permanència de les obres d'art de Sixena al Museu de Lleida: "Iguals que els carrers, els museus també són nostres".

Boya ha defensat que la de la CUP és l'única papereta possible per passar pàgina del 155 i avisa els partits que han plantejat algunes opcions de diàleg bilateral que a l'altre costat de la taula hi haurà els que han empresonat els membres del Govern destituït, "els de l'operació Catalunya i els del 'a por ellos". "L'estat no parla, l'estat ordena perquè no sap fer-ho d'una altra manera", afegeix.

La CUP explica en un tutorial de Youtube com fer efectiva la república catalana

La CUP ha deixat enrere les històries que envoltaven la 'furgoneta del procés' per al vídeo electoral de la campanya del 21-D. En aquesta ocasió, els cupaires han volgut explicar amb un to irònic i a través d'un tutorial de Youtube la manera en com fer efectiva la república catalana després de les eleccions.

A l'anunci, presentat durant el míting d'aquest dimarts a Lleida i que s'emetrà a partir de dimecres, apareixen també el rei Felip VI, Mariano Rajoy, Xavier Garcia Albiol o Albert Rivera, entre d'altres. Ho fan caracteritzats com a personatges de videojoc i criticant l'independentisme a partir de tòpics com l'adoctrinament.

El vídeo tutorial de la CUP per explicar l'aplicació de la república es planteja un seguit de preguntes que la gent es pot fer al carrer i intenta respondre-les. "Què cal per tenir una república?", es pregunten manual d'Ikea en mà. La resposta s'ofereix amb fitxes de l''Scrabble': abans de qualsevol altra concreció cal exercir la sobirania.

La CUP denuncia que TVE ha vetat l'anunci electoral de suport als presos polítics

L'anunci electoral de la CUP de suport als presos polítics no s'ha emès aquest dimarts per TVE per decisió pròpia de la cadena, tot i que posteriorment l'ha enviat a la Junta Electoral, que encara no s'ha pronunciat. La CUP denuncia el veto a la cadena estatal i insisteix en el fet que la decisió de no emetre l'anunci no és de la Junta Electoral, sinó de TVE.

"La TV pública espanyola exerceix de jutge parcial", ha piulat la CUP a Twitter. L'anunci és una imatge fixa de suport als presos polítics i l'eslògan "stop excepció", que s'hauria d'haver emès fins a tres vegades aquest dimarts, segons fonts del partit. A partir de dimecres, la CUP emetrà ja l'anunci oficial de la campanya, inspirat en un tutorial de Youtube per explicar com materialitzar la república.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: