Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

Carme Forcadell surt de la presó d'Alcalá-Meco després de dipositar la fiança de 150.000 euros“Tornem a casa amb la consciència tranquil·la d’haver actuat correctament”, ha piulat poc després.


La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha abandonat aquest divendres a les 14.08h el centre penitenciari d’Alcalá Meco, on havia ingressat dijous a la nit per ordre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Ho ha fet a bord del cotxe oficial de la presidenta del Parlament, el mateix que la va acompanyar dijous i també la setmana passada al Tribunal Suprem per declarar com a investigada per un delicte de rebel·lió. Forcadell ha sortit de la presó després que els seus advocats han dipositat aquest matí de divendres els 150.000 euros de fiança imposada pel jutge, uns diners que surten de la caixa de solidaritat de l’ANC i que el magistrat ha consignat al migdia.

El cotxe oficial de Forcadell ha accedit fins a l'interior del mòdul de dones per evitar que la presidenta del Parlament hagués de sortir a peu envoltada d'un núvol de periodistes que des de primera hora del matí esperaven a les portes del centre penitenciari, on també estan recloses les conselleres destituïdes Dolors Bassa i Meritxell Borràs.

“Tornem a casa amb la consciència tranquil·la d’haver actuat correctament”

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha volgut dirigir-se als ciutadans a través de Twitter poc després d’abandonar la presó d’Alcalá Meco, on ha passat la nit després que així ho decretés el Tribunal Suprem. “Tornem a casa. Amb la consciència tranquil·la d'haver actuat correctament: garantir la llibertat d'expressió al Parlament, seu de la sobirania nacional”, ha piulat.

A més, en un altre missatge agraïa “l’estima i solidaritat” rebudes i assegurava que això fa els catalans “més forts, més lliures i més dignes”. Per últim, també ha tingut paraules per als consellers destituïts que encara són a la presó i els presidents de l’ANC i Òmnium. “Als qui encara esteu privats de llibertat: No us oblidem, us volem lliures, us volem a casa, us volem amb les vostres famílies. Estem amb vosaltres”, ha escrit la presidenta del Parlament.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: