Lleida
9- 24° C (sol)
97% 26 km/h

19 abril 2018

Condemnen Unió Democràtica a una indemnització de 178.000 euros per desviament de fonsL'Audiència de Barcelona imposa més de 8 anys de presó a dos exdirigents de la Fundació Catalunya i Territori per finançar irregularment el partit


L'Audiència de Barcelona ha condemnat Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a indemnitzar la Fundació Catalunya i Territori amb gairebé 178.000 euros per desviament de fons. Aquesta fundació era pròxima al partit, que ara està en fase de liquidació, i hauria servit per finançar irregularment el partit democristià. En la mateixa sentència, es condemna dos exdirigents de la fundació, Joan Albert López Sans i Miquel Àngel Cortés, a 8 anys i 8 mesos de presó i 11.100 euros de multa per falsedat en document mercantil, estafa, apropiació indeguda i insolvència punible.

Dos dirigents més, Josep Boqué --que era el president de la fundació-- i Xavier Soriano, han estat condemnats a sis mesos de presó i 1.800 euros de multa per insolvència punible.

A més, López Sans i Cortés hauran d'indemnitzar els bancs amb els quals diverses empreses, ara en fallida, van contreure deutes, quantitat que es determinarà més endavant però que supera els 5,5 milions. El que sí s'ha xifrat és l'import que hauran de pagar a la Fundació Catalunya i Territori, 1,78 milions d'euros.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: