Lleida
-2 - 9° C (sol)
97% 26 km/h

23 febrer 2018

El Govern convida Puigdemont a debatre sobre la consulta al CongrésSegons la vicepresidenta, ja hi ha "precedents" d'un debat d'aquest tipus al Congrés, en al·lusió al que el 2005 va portar a la Cambra el llavors lehendakari, Juan José Ibarretxe.


El Govern ha convidat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a debatre i dialogar seva proposta de referèndum sobre la independència a les Corts Generals, en concret al Congrés, per ser el lloc "adequat"per debatre aquesta mena de coses.

La vicepresidenta i ministra per l'Administració Territorial, Soraya Sáenz de Santamaría ha fet aquest oferiment davant els actes que Puigdemont té previst celebrar avui a Barcelona i dilluns que ve a Madrid, a les dependències de l'Ajuntament, per explicar els seus plans.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría ha considerat que aquestes explicacions ha de donar-les el president a les Corts perquè hi hagi un diàleg i debat sobre el mateix, ja que aquest és "el llit democràtic".

Segons la vicepresidenta, ja hi ha "precedents" d'un debat d'aquest tipus al Congrés, en al·lusió al que el 2005 va portar a la Cambra el llavors lehendakari, Juan José Ibarretxe.

Per això, ha recalcat, el Govern considera que són les Corts Generals "el lloc adequat perquè el senyor Puigdemont presenti les seves demandes".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: