Lleida
16-33° C (destapat)
97% 26 km/h

27 maig 2017

El ministeri d’Educació demana ‘’un informe detallat’’ dels llibres de text a CatalunyaEl secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín, no descarta arribar als tribunals si es confirma un incompliment del currículum


El ministeri d’Educació ha encarregat a l’Alta Inspecció un ‘’informe detallat’’ del contingut dels llibres de text a Catalunya. Així ho ha explicat aquest dijous, el secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín. Marín ha explicat que l’informe ha de servir per comprovar si es vulnera la normativa vigent i el currículum. La petició s’ha fet per la via d’urgència i per tant, el ministeri confia en tenir els resultats els propers dies. Si fos així, Marín no ha descartat presentar un requeriment judicial. La mesura s’ha pres arran de la denúncia del sindicat català AMES que assegurava ‘’adoctrinament ideològic partidista’ analitzant el contingut dels de Coneixement del medi, de 7 editorials diferents.

El sindicat Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari (AMES) ha elaborat una comparativa amb els continguts dels llibres de text de 7 editorials catalanes, de la matèria Coneixement del medi, de 5è i 6è de Primària i conclou que en molts dels temes s’enalteixen ‘’en excés’’ les diferències entre els ciutadans catalans i els de la resta de l’estat espanyol, i en canvi, es redueix o s’ignora el que els uneix.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats