Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

21 setembre 2018

Els Mossos diuen que policia espanyola i Guàrdia Civil es van saltar els acords de coordinació l'1-OLa policia catalana assegura que va impedir la votació en gairebé 450 col·legis electorals i va requisar unes 400 urnes en locals ja oberts


Els Mossos d'Esquadra han assegurat aquest dimecres a la tarda que la policia espanyola i la Guàrdia Civil no van respectar els acords presos en les reunions de coordinació prèvies a l'1 d'octubre. Així, tenint en compte el caràcter pacífic de la votació, s'havia previst que una parella d'agents anés a cada col·legi i només si no podien entrar demanarien reforços als antiavalots espanyols.

No obstant, aquests van actuar abans que se'ls requerís. A més, en l'informe remès a la magistrada del TSJC que porta el cas, la policia catalana assegura que en els dies previs i el mateix diumenge de votació van impedir la votació en gairebé 450 col·legis electorals i van requisar fins a 400 urnes en locals ja oberts o a punt d'obrir.

En un comunicat, policia catalana explica que va definir el seu dispositiu ajustant-se als criteris establerts en les reunions de coordinació celebrades els dies 25, 28, 29 i 30 de setembre a la seu de la Delegació del govern espanyol a Catalunya amb el director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, Diego Pérez de los Cobos, i els comandaments de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: