Lleida
21 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

16 juliol 2018

La Guàrdia Civil requereix informació al TNC de l’acte sobre la llei del referèndumLluís Llach: “En el franquisme, al menys tenien el coratge d’anar contra els protagonistes”


La Guàrdia Civil ha requerit informació al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) sobre l’acte de JxSí de la setmana passada en què es va presentar la llei del referèndum i pel que asseguren haver pagat 17.609 euros.

Així ho ha informat a través del seu compte de Twitter el president de JxSí, Jordi Turull, que ho va qualificar de “delirant”. De fet, el mateix TNC es va posar en contacte amb el grup parlamentari per explicar els fets. En les últimes setmanes, la Guàrdia Civil ha interrogat treballadors de la Generalitat en relació a la pàgina web del Pacte Nacional del Referèndum i sobre la campanya institucional del registre de catalans a l’exterior. Segons fonts governamentals, agents de la Guàrdia Civil també van visitar una de les empreses que optava al procés d’homologació per a la compra d’urnes. L’acte de la setmana passada al TNC es va organitzar des de JxSí i hi van intervenir a banda de Turull la portaveu del grup, Marta Rovira, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras.

Fonts del TNC van explicar a l’ACN que la Guàrdia Civil va arribar al teatre entre les 10h i les 11h i s’hi va estar poca estona. De fet, es van limitat a lliurar el requeriment judicial que demana la documentació relativa a la contractació de l’acte del 4 de juliol. Així doncs, el teatre encara no ha entregat la informació. Un cop rebut el requeriment, el TNC té un termini de 5 dies per lliurar la documentació que se li demana.

73 actes semblants

Aquests mateixes fonts expliquen que l’esdeveniment es va acollir dins del règim de lloguer de l’espai que té el teatre. En aquest últim any, s’han celebrat 73 actes d’aquests característiques.

El grup de JxSí es va mostrar “escandalitzat”. En una roda de premsa al Parlament, el diputat Lluís Llach –acompanyat per Jordi Turull i Marta Rovira– va opinar que el requeriment judicial el “retorna als temps del franquisme”, però a diferència d’ara, durant la dictadura “els cossos repressius tenien el coratge de dirigir-se als protagonistes i no anaven a fer por als intermedis”. JxSí va qualificar l’actuació d’”atemptat a la llibertat d’expressió” i va reclamar la “solidaritat” de la resta de partits.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: