Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

L'Estat insisteix a demanar a Puigdemont que aprofiti el termini que li ha donat Rajoy per fer marxa enrereSánchez exigeix al President que sigui clar en la resposta a Rajoy i l'acusa de voler "activar" el 155


El govern espanyol ha insistit aquest dijous a demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aprofiti la setmana de termini que li ha donat el president espanyol, Mariano Rajoy, i faci marxa enrere en la declaració d’independència, estigui o no suspesa. La situació a Catalunya i l’accident d’un dels avions que ha participat a la desfilada militar han centrat la recepció que Felip VI ha ofert al Palau Reial en motiu del 12-O, amb 1.500 convidats, on fonts del govern espanyol han destacat en referència a Catalunya que queda una setmana per “parlar” i que la qüestió està a mans del president de la Generalitat.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recordat que el requeriment que Rajoy va adreçar a Puigdemont és només el pas previ a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. No ha volgut avançar les mesures que es poden activar el pròxim divendres al Consell de Ministres en el cas que Puigdemont contesti negativament o no respongui el requeriment. Els serveis jurídics de La Moncloa analitzen la sessió del Parlament per determinar si la independència va ser o no declarada.

Sánchez exigeix al President que sigui clar en la resposta a Rajoy i l'acusa de voler "activar" el 155

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reclamant al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a "aclarir exactament què va voler dir el dimarts" en la resposta que doni al requeriment fet pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En una entrevista a la Cadena SER, el dirigent socialista ha assegurat que "ningú vol activar" l'article 155 de la Constitució, "excepte" el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

"Però sembla que qui vol activar-lo és Puigdemont", ha dit, ja que "són els principals dirigents de Catalunya els que han situat Catalunya fora de la legalitat". Sánchez ha assegurat que donarà suport a Rajoy en l'aplicació de l'article 155 sempre que es cenyeixi a la "interpretació" que en fa el PSOE.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: