Lleida
-1 - 11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 desembre 2017

Puigdemont i Urkullu diuen que la llei no pot ser una "cotilla" que "ofegui" les aspiracions "democràtiques" dels poblesPresident i lehendakari comparteixen la "necessitat" d’un procés dialogat per reformular l’Estat


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el lehendakari basc, Iñigo Urkullu, han afirmat aquest dilluns que la llei no pot ser una "cotilla" que "ofegui" les aspiracions "democràtiques" dels pobles. Ho han dit en el marc d'una reunió de treball a Barcelona en la qual han compartit i analitzat la situació política, institucional i social de Catalunya i Euskadi.

A la trobada, que s'ha desenvolupat al Palau de la Generalitat, Puigdemont i Urkullu han compartit diagnòstic davant la "crisi institucional" i han reflexionat sobre com avançar des de la realitat pròpia i diferenciada amb l'objectiu prioritari de l'autogovern de les dues nacions. Ambdós consideren que segueix sense resoldre's l'articulació de l'Estat espanyol en relació amb les nacions que el conformen i que l'anomenat Estat de les autonomies "no és suficient".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats