Lleida
-2 - 9° C (sol)
97% 26 km/h

23 febrer 2018

Puigdemont: "La llei ha d'estar al servei de les persones i per condemnar delinqüents, no per encotillar drets"El ministre Catalá diu a Barcelona que "tots els advocats i polítics han de defensar l'estat de dret, com ho fa el TC, tot el poder judicial i la fiscalia"


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres al vespre que "la llei ha d'estar al servei de les persones, per empresonar delinqüents i castigar-los, però no per encotillar drets". Puigdemont ha exemplificat que fa 50 anys el divorci no era legal, però sí un dret democràtic, o fa 25 anys els homosexuals no es podien casar ni adoptar nens, mentre que ara és legal negar l'assistència sanitària a immigrants sense papers, cosa que són drets democràtics.

En canvi, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, en el mateix acte, la festivitat dels advocats de Barcelona, ha dit que "tots els advocats tenen la missió de defensar l'estat de dret, com ho fa el Tribunal Constitucional i tots els membres del poder judicial i de la fiscalia". "Cap de nosaltres estem per sobre de la llei, som responsables de complir-la, sobretot els polítics", ha reblat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: