Lleida
2 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

19 març 2018

Riera: "No facilitarem un govern que es dediqui a fer autonomia i ajorni la República encara que hi hagi 'pressing CUP'"Augura un escenari de "confrontació permanent" durant anys i creu que s'ha d'assumir la repressió d'un Estat "violent"


El candidat de la CUP a la presidència de la Generalitat, Carles Riera, ha insistit en la via unilateral com l'única possible per posar en marxa la República. En una roda de premsa a l'ACN, Riera assegura que la CUP no facilitarà la constitució d'un govern que es plantegi fer autonomisme des del Parlament i opti per ajornar la República, encara que es doni un context de 'pressing CUP' després del 21-D. Riera també ha augurat que la construcció del nou estat suposarà una situació de "confrontació permanent" que s'allargarà alguns anys: "El franquisme i el feixisme campen amb absoluta impunitat i haurem de resistir i assumir la repressió violenta".

El cap de llista de la CUP basa en la unilateralitat per a l'aplicació de la República, la desobediència del 155 i el desenvolupament d'un pla de govern republicà al servei de les classes populars les línies vermelles dels anticpitalistes a l'hora de facilitar o participar en la construcció del govern que pugui sorgir del 21-D.

Riera rebutja qualsevol altra opció perquè considera que no hi ha cal altra via possible. Sobre les propostes de diàleg que plantegen la resta de partits independentistes, el líder de la CUP avisa: "No sabem veure aquest escenari en el marc constitucional. Si ens expliquen una solució l'escoltarem, però fins ara no l'hem vist".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: