Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

Rovira apel·la “als del 27-S, l’1-O i el 3 d’octubre” per guanyar i evitar “dies molt foscos” amb els constitucionalistesCastellà afirma que Europa se n’ha adonat que “se’ls ha col·lat un estat que no és democràtic i no respecta els drets humans”


La número dos de la llista d’ERC, Marta Rovira, ha fet una crida aquest dimarts a reunir al voltant de la seva candidatura els vots de tots aquells que van votar JxSí i van participar del referèndum i les mobilitzacions posteriors. Des d’un míting a Tàrrega i fent al·lusió a un missatge que el cap de llista, Oriol Junqueras, li ha demanat que transmeti, Rovira ha demanat “mobilitzar tothom”. “Ara si va de debò; han decidit comptar-nos, i no en pot faltar ni un. Hi han de ser tots, els del 27-S, els de l’1-O, els del 3 d’octubre. Cal mobilitzar a tothom, perquè hem de guanyar. I si a algú no li està bé, disculpes, però vam néixer per guanyar i fer un país per a tothom”, ha sentenciat entre aplaudiments dels 250 assistents a l’acte.

I és que Rovira ha llençat aquest missatge convençuda que si ERC no guanya les eleccions del 21-D, els constitucionalistes “ho arrasaran tot, i legitimaran la repressió absoluta i la intervenció de tot”. “O guanyem, o ho arrasaran tot i vindran dies molt foscos”, ha sentenciat avisant així del “perill” de no mobilitzar suficient el vot sobiranista i que els constitucionalistes sumin més.

Rovira evita assumir la investidura de Puigdemont i ho condiciona a “la situació legal i les majories parlamentàries”

La número dos de la llista d’ERC, Marta Rovira, ha tornat a evitar aquest dimarts pronunciar-se sobre una possible investidura de Carles Puigdemont com a president després de les eleccions del 21-D, encara que la llista dels republicans tinguin més suport. La candidata ha evitat així assumir la proposta que arriba des de JxCat, i ha preferit centrar-se en esperonar els ciutadans a aconseguir una victòria independentista.

“Tal com estan les coses, empenyerem amb el conjunt de les forces del bloc de la república per guanyar les eleccions, i veurem com arribem al dia 21, en quines situacions legals, i amb quines majories parlamentàries”, s’ha limitat a dir en ser preguntada durant un acte a la presó Model. A més, Rovira només ha garantit que si depèn d’ERC, l’executiu tindrà continuïtat en la seva obra, però no ha volgut parlar de noms. “El millor Govern serà el que pugui continuar la feina i continuar construint la república. I per fer-ho, necessitem un mandat molt gran i molt potent”, ha sentenciat.

Rovira ha fet aquestes consideracions amb la presó Model de fons i l’acabat de sortir d’Estremera Carles Mundó al costat. Amb aquest acte, ERC pretenia posar en valor la feina feta al Govern del que ells han participat i apostar per “la defensa de les llibertats i dels drets civils a la república catalana”.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: