Lleida
19 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

24 juny 2018

Sánchez-Camacho diu que Companys "no era cap màrtir": "Va donar un cop d'Estat contra l'ordre constitucional de la república"El Congrés aprova una proposició no de llei per declarar "nul·la i injusta" la sentència de mort de l'expresident


La diputada del PP Alícia Sánchez-Camacho ha assegurat que l'expresident de la Generalitat, Lluís Companys, "no és cap màrtir" i l'ha acusat de ser un "colpista". "El 6 d'octubre va donar un cop d'estat contra l'ordre constitucional de la república proclamant l'Estat català", ha dit durant el debat d'una proposició no de llei presentada pel PSOE per declarar "nul·la i injusta" la seva sentència de mort.

La diputada popular ha dit que és conscient que no és "políticament correcta" però s'ha mostrat "farta de que es manipuli la història". La proposició –que ha sortit endavant amb l'abstenció de Cs i els vots en contra del PP i ERC- acorda que el Congrés declari "il·legítima, radicalment nul·la i injusta" la sentència de mort dictada l'any 1940 per un consell de guerra contra el president de la Generalitat, Lluís Companys. El PSC ha sumat el vot de Podem acceptant una esmena que afegeix reconèixer "la honorabilitat de totes les víctimes de la repressió franquista".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: