Lleida
8 - 17° C (núvols)
97% 26 km/h

17 novembre 2018

Tardà: “Seria un suïcidi polític i jugar a la ruleta russa que no fóssim capaços de fer un Govern independentista”El diputat al Congrés diu que ERC “farà tot el possible” perquè Puigdemont sigui investit però avisa que “ningú és imprescindible”


El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà ha advocat aquest divendres, en una entrevista a TV3, perquè els partits independentistes acordin en breu una Mesa del Parlament i, sobretot, un Govern de la Generalitat i una investidura d’un president sobiranistes. En aquest sentit, ha remarcat que el 21-D els catalans “van decidir que volien un Govern independentista” i ha considerat que “seria jugar a la ruleta russa, un suïcidi polític i per a que ens posin a la presó a nosaltres que no fóssim capaços de fer un Govern”. És per això que s’ha mostrat segur que “hi haurà Parlament constituït i Mesa la setmana vinent, i després un Govern independentista. “Perquè si no hi hagués, la ciutadania no ens ho perdonaria”, ha sentenciat.

Segons Tardà, a més, “el president de la Generalitat hauria de ser Carles Puigdemont, perquè és el legítim, igual que Oriol Junqueras hauria de ser el vicepresident”. Però el republicà és conscient de les dificultats de poder investir i nomenar als dos líders independentistes. És per això que diu que li “és igual” qui acaba ocupant la presidència si Puigdemont no pot accedir-hi.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: