Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Torra i Sturgeon fixen el referèndum com a eina per resoldre el conflicte català en la 'Declaració d'Edimburg'El president de la Generalitat assegura que la primera ministra li ha expressat la "solidaritat del poble d'Escòcia amb Catalunya"


El president Quim Torra i la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, han defensat la celebració d'un referèndum acordat com l'eina per resoldre l'actual conflicte entre Catalunya i Espanya. Tots dos líders han acordat, en un document que anomenen la 'Declaració d'Edimburg', que calen "solucions pacífiques i democràtiques, basades en el diàleg entre els governs espanyol i català, sempre des del respecte al dret a l'autodeterminació del poble català". Segons ha explicat Torra en declaracions a la premsa després de la reunió, Sturgeon ha expressat la "solidaritat del poble d'Escòcia amb Catalunya, com ja va fer l'1-O".

"L'autodeterminació, avui, es lliga des d'un profund sentiment de democràcia, respecte als drets civils i llibertats", ha indicat Torra, que ha explicat que tots dos han acordat que Catalunya i Escòcia tenen "objectius comuns".

Segons el president de la Generalitat, la reunió s'ha fet en un ambient de "gran simpatia", i tots dos líders s'han emplaçat a veure's de nou a Barcelona així que els ho permetin les seves agendes. "Vull agrair a la primera ministra i el poble escocès la seva simpatia per la lluita per la llibertat dels catalans", ha afegit.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: