Lleida
3 - 17° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 febrer 2018

Turull: “No és una cursa de qui paga més plats trencats ni de qui és més màrtir”El nou conseller de Presidència defensa que la determinació amb l’1-O és “absoluta”


El conseller de Presidència, Jordi Turull, va assegurar ahir que el camí cap a l’1-O no és una “cursa” entre el PDeCAT i ERC sobre “qui paga més plats trencats o qui és més màrtir”.

En declaracions a TV3, va dir als que posen en qüestió el compromís de la seva formació que tenen “condemnats” pel 9-N i va demanar a l’independentisme “no distreure’s” de l’objectiu com pretén aconseguir l’Estat. Així, va acusar aquest d’intentar “dividir” l’independentisme però li va avisar que “perd el temps” perquè la determinació de tots amb l’1-O és “absoluta”.

Va dir també al Govern i els partits espanyols que “se’ls acaba el temps” per fer una proposta als catalans que no volen la independència, ja que els va demanar que siguin conscients que la decisió sobre el futur polític de Catalunya “està en mans dels catalans i no en mans d’arreglar-ho en un despatx entre quatre”.

El nou conseller de Presidència va defensar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és l’únic que té la competència per fer els canvis que consideri oportuns al capdavant del Govern. Sobre això, va rebutjar que es faci una doble lectura sobre el fet que els consellers sortints són del PDeCAT i cap d’ERC ja que va considerar que aconseguir aquesta divisió és el que pretén l’Estat. “No ens distraguem d’allà on ens volen portar”, va alertar.

“Intenten que nosaltres ens dividim, primer entre JxSí i la CUP, si no resulta doncs que dins de JxSí ens dividim i que a dins del PDeCAT ens discutim”, va dir. Va afegir, però, que van molt “equivocats” amb aquesta estratègia. A més, va reiterar que les decisions es prendran “de manera col·legiada” i que serà en el si del Govern i no de manera externa. “Les decisions del Govern es prendran al Govern, és impossible prendre-les fora”, va asseverar. A més, va dir que s’està davant d’una qüestió de partits ni de polítics sinó que la decisió està en mans de la gent i ha afirmat: “La gent va perdre la por el 9-N”. Amb això, va dir que tampoc funcionarà el discurs de “l’amenaça” i la “por” i va recordar que llavors també es va intentar i la gent hi va respondre amb la participació.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: