Lleida
19 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

24 juny 2018

Unes 15.000 persones envolten una presó Model reconvertida per un dia en fira popular i espai de festivalsOrganitzada pel col·lectiu 'No Callarem', la iniciativa tanca les activitats de la Setmana per la Llibertat d'Expressió


'Envoltem la Model' ha tancat aquest diumenge les activitats emmarcades en la Setmana per la Llibertat d'Expressió que ha organitzat la plataforma 'No Callarem'. Quatre escenaris repartits al voltant de l'antic recinte penitenciari han acollit des de concerts fins a debats, passant també per activitats infantils i una zona per prendre un refrigeri. Diversos milers de persones han passat durant el dia per aquesta fira popular i festival de música reivindicatiu, que té com a eix la defensa de la llibertat d'expressió. Un dret que, segons els organitzadors, està en clar perill tenint en compte casos com les condemnes de presó per als rapers Pablo Hásel o Valtonyc, que han actuat durant la jornada.

El raper mallorquí, a menys d'un mes del seu ingrés a la presó si el Tribunal Constitucional no invalida la condemna de tres anys i mig de presó -per injúries i calúmnies al rei emèrit Joan Carles I, enaltiment del terrorisme i amenaces al president del Cercle Balear, Jorge Campos-, ha volgut demanar "perdó" a la Reina i també a algunes polítiques espanyoles per dir que eren unes "putes i unes guarres". També s'ha volgut disculpar davant "porcs, rates i gossos" per comparar-los "amb segons quins polítics i poderosos". D'aquesta manera, Valtonyc deixa ben clar que no li ha sabut greu llençar aquests insults contra membres de la Família Reial espanyola o polítics de dretes, sinó haver quedat com un "masclista i un especista". A més, ha especificat que segons a quins jutges tampoc demanarà disculpes.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: