Lleida
19 - 36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 agost 2018

Conscienciar la societat sobre la problemàtica de l'AlzheimerL'Associació de Familiars de Malalts commemora dijous el Dia Mundial de l’Alzheimer


El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha participat aquest migdia en la presentació del Dia Mundial de l’Alzheimer que ha fet l’entitat AFALL, Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències de Lleida.

El Dia Mundial, que se celebra el 21 de setembre, tindrà com a lema “Segueixo sent jo” i, amb motiu de la jornada, l’entitat instal·larà 10 taules informatives i petitòries en diferents llocs de la ciutat per informar i conscienciar la ciutadania sobre aquesta malaltia. Divendres, hi haurà la trobada de voluntariat i celebració del Dia Mundial, al Centre Cívic de la Mariola, amb actuacions musicals per part dels usuaris, de la Coral de l’Associació “La Rosa”, una demostració de garrotin i un berenar de germanor.

Rodamilans ha destacat la importància que té el teixit associatiu per donar suport i facilitar recursos en aquest tipus de situacions, ja que els serveis sanitaris i socials no poden arribar a atendre totes les seves necessitats.

La presentació s’ha fet a la seu de l’AFALL, amb la presència de la presidenta de l’entitat, Joana Espuga; el neuròleg i coordinador de la Unitat de Trastorns Cognitius de l’Hospital Universitari de Santa María, Gerard Piñol; la Dra. De la Unitat d’Atenció al Ciutadà de la Regió Sanitària de Lleida, Marta Gabernet; Miquel Pueyo, com a familiar d’una persona afectada d’Alzheimer; Carmen Cabrera, diagnosticada d’Alzheimer i usuària de l’Afall.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: