Lleida
2-18° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

23 novembre 2017

Demostrat científicament que la dieta mediterrània rica en oli d'oliva verge prevé de malalties cardiovasculars



Un estudi de l'Institut hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques assegura que aquest ''patró alimentari'' millora les funcions cardioprotectores del ''colesterol bo''


Els beneficis del ''colesterol bo'', fins ara, només s'havien demostrat en assaigs clínics amb medicaments, intervencions quirúrgiques o amb intervencions basades en augmentar el consum d'aliments aïllats però encara no s'havia comprovat què passava si es modificava la dieta.

En canvi, un estudi de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ha comparat dos tipus de dieta mediterrània, una rica en oli d'oliva i una altra en fruits secs, respecte una dieta baixa en greixos. S'ha comprovat que la d'oli d'oliva millora les funcions de l'HDL, l'anomenat ''colesterol bo''. Nombrosos investigadors asseguren que les funcions són les que contribuirien a explicar el seu paper cardioprotector.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats