Lleida
10 - 19° C (sol)
97% 26 km/h

21 gener 2018

El 23% dels atesos a ‘El Bus de la Salut’ presenten una tensió arterial per damunt dels nivells recomanatsEl diagnòstic d’hipertensió es verifica posteriorment en el seu centre de salut


El 23 % de les 4.952 persones que s’han realitzat proves de diagnòstic precoç de malalties cardiovasculars i renals a ‘El Bus de la Salut’, fins al 31 de desembre de 2016, presentaven valors de la tensió arterial per damunt dels nivells considerats com a normals (pressió sistòlica de 140 mmHg i/o pressió diastòlica 90 mmHg).

El diagnòstic final d’hipertensió d’aquestes persones es verifica posteriorment en el seu centre de salut, amb noves mesures de la tensió arterial i amb el seguiment dels professionals sanitaris. En el cas que aquests ho considerin necessari aconsellen al pacient modificacions en l’estil de vida, com ara la reducció de la ingesta de sodi en la dieta, el foment de l’exercici físic o la introducció de medicació.

Avui, 17 de maig, es commemora el Dia Mundial de la Hipertensió Arterial, designat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La hipertensió arterial és un dels factors de risc principals de les malalties cardiovasculars.

Els hàbits poc saludables, la hipertensió, l’obesitat, el sedentarisme, el tabac o les dietes hipercalòriques faciliten l’aparició de les malalties cardiovasculars.

Informació: IRB Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: